PAÜ Hastanesinde Infüzyon Ünitesi Hizmet Vermeye Basladi
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi yatakli servislerde 6. katta açilan Nöroloji AD. Infüzyon Ünitesi hastalarimiza hizmet vermeye basladi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Nöroloji AD. Baskani Prof. Dr. Levent Sinan Bir ünite hakkinda açiklamalarda bulundu. Son yillarda klinik nöroloji özellikle nöroimmünoloji ile ilgili basdöndürücü gelismeler esliginde, özellikle bagisiklik sistemi aracili hastaliklarda, tedavi yöntemlerinin çesitliligi ve kullanimi arttigini söyleyen Prof. Dr. Levent Sinan Bir, “Bu hastaliklarin basinda multipl skleroz (MS) gelmektedir. Aslinda MS ataklarinda yüksek doz intravenöz metilprednisolon tedavisini yillardir sikça vermekteyiz ancak okrelizumab, ritüksimab gibi ataktan korumaya yönelik diger tedavi alternatiflerin sayisi da çogalmistir. Yine nöromiyelitis optika spektrum hastaliklari ve diger bazi demiyelinizan hastaliklarda ve kimi nöromüsküler hastaliklarda immün düzenleyici çesitli tedaviler damar yolu ile uygulanmaktadir. Bunun basinda da intravenöz IgG infüzyonlari gelmektedir” dedi.
“Infüzyon ünitesi yatakli serviste yigilimi engelleyecek, yatis sirasi bekleme sikintisini giderecek”
Prof. Dr. Levent Sinan Bir, “Gerek ilgili hasta sayimizin giderek artmasi, gerekse gözlem altinda damardan uygulanmasi gereken bu tedavilerin kullanim sikliklarinin artmasi nedenleri ile hastalarimiz yatak sirasi beklemekte, bazen zaruri ve acil kosullarda konforlu olmayan geçici mekanlarda tedavi almaktaydi. Hastalarimizin önemli bir bölümü günübirlik yatisla, bazen birkaç gün ardi sira sürecek bu tedavileri alip aksami evlerinde geçirmeyi tercih etmektedir. Infüzyon ünitesi yatakli serviste yigilimi engelleyecek, yatis sirasi bekleme sikintisini giderecek, saatler sürebilen bu uygulamalarda gayet ferah bir özel ünitede ve rahat yatar koltuklarda hastane kosullarinda gözetim altinda sikinti yasamayacaklardir” diye konustu.
Ünite açildigindan bu yana PAÜ çok olumlu geribildirimler aliyor
Prof. Dr. Levent Sinan Bir ünite açildigindan bu yana çok olumlu geribildirimler almakta olduklarini, Denizli ve çevre illerde yasayan hastalara bu imkan saglandigi için kivançli olduklarini söyledi.
Bashekim Prof. Dr. Selçuk Yüksel ise hastaneye yeni üniteler açmaya devam edeceklerini hastalarin rahatligi için her türlü çalismayi desteklediklerini belirtti.
