Ukrayna Disisleri Bakani Kuleba Açiklamasi 'Rusya Ile Ön Kosulsuz Ultimatomsuz Bir Görüsme Zaten Zafer Demektir'

Ukrayna Disisleri Bakani Dimitro Kuleba, Rusya-Ukrayna arasinda alinan müzakere kararinin ardindan, “Rusya ile ön kosulsuz ultimatomsuz bir görüsme zaten zafer demektir” dedi.

Rusya ve Ukrayna’nin müzakere kararinin ardindan konuya iliskin açiklama Ukrayna Disisleri Bakani Dimitro Kuleba’dan geldi. Kuleba sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, “Rusya ile ön kosulsuz ultimatomsuz yapilacak müzakereler zaten zafer demektir. Savasin baslangicinda Rusya herhangi bir müzakereden yana degildi. Ancak kayiplar sonrasi müzakere konusu görüsülmeye basladi.

Rusya zarar gördükçe tüm sartlar ültimatomlar bir kenara atildi” dedi.



“Bize silah lazim”

Daha fazla silaha ihtiyaci olduklarini ifade eden Kuleba, “Tüm ülkelere Ukrayna’ya daha fazla silah, bomba ve yakit gönderme çagrisi yapiyorum. Bize silahlar, savasmak için ülkemizi korumak için lazim. En çok ihtiyacimiz olan da tanksavarlar, uçaksavarlar ve roketsavarlardir. Rokete ihtiyacimiz var. Daha fazla Insansiz Hava Aracina, uçaga, kursuna her seye ihtiyacimiz var. Rusya’dan, onun silahli agresifliginden, Ukraynalilari öldürmesinden ve ülkemizi mahvetmesinden kendimizi koruyacak her sey lazim” ifadelerini kullandi.

“Felaket olur ama bizi durduramaz”

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in nükleer silah tehdidine ise Kuleba, “Putin’in Ukrayna karsisinda nükleer silah kullanma tehdidi, dünya için bir felaket olur ama bizi durduramaz. Müzakereler öncesi Ukrayna tarafini baski altina almak için bu açiklamayi yapiyor ama bizi etkilemeyecek” dedi.

Kaynak: İHA