Avrupali Doktorlar Çare Bulamadi, Türk Doktor Ayaga Kaldirdi

Arnavutluk’ta doktorlarin 3 ay ömür biçtigi kanser hastasi, Türkiye’de tek ameliyat ile sifa buldu. Iyilestikten sonra kontrol için yeniden Türkiye’ye gelen hasta, kendisini ameliyat eden doktoruna sarilarak tesekkür etti.

Avrupali Doktorlar Çare Bulamadi, Türk Doktor Ayaga Kaldirdi
Arnavutluk’un baskenti Tiran’da yasayan kanser hastasi Mariata Marco (61), bir süre önce yaptirdigi kan testinde karaciger fonsksiyonlarinda farklilik çikinca ultrasona girdi. Ultrasonda karacigerinde kitle tespit edilen Marco’nun pataloji sonucunda kanser hastasi oldugu anlasildi. Bu süreçte Mariata Marco’nun dis hekimi olan kizi Roberta Marco, Arnavutluk, Avrupa ülkeleri ve Türkiye’de birçok doktorla görüstü. Doktorlar karacigerde bulunan kitlenin çok büyük oldugunu, karacigerin tam ortasinda bulundugunu ve ameliyatin riskli oldugunu söyleyerek sans vermedi. Annesinden ümidini kesmeyen Roberta Marco, internetten hastalikla ilgili videolar izledigi esnada kanser tedavisinde basarili ameliyatlara imza atan Genel Cerrahi Uzmani Prof. Dr. Ünal Aydin’in videolarina denk geldi ve kendisine mesaj atti. Prof. Dr. Aydin’in daveti üzerine Izmir’de bulunan Oncolive Klinigi’ne gelen Arnavut hasta, burada ameliyata hazirlandi. 2 günlük hazirlik döneminin ardindan ameliyat masasina yatan Mariata Marco, basarili geçen operasyonun ardindan 3 gün hastanede yatti. Daha sonra hastaneden taburcu edilen Marco, sagligina kavusarak ülkesi Arnavutluk’a döndü.

Doktoruna sarkiyla tesekkür etti

Birçok doktorun en fazla 3 ay ömür biçtigi ancak Prof. Dr. Ünal Aydin tarafindan gerçeklestirilen ameliyat sonrasi sagligina kavusan Mariata Marco, Aydin’in klinigine yeniden kontrole geldi. Kontrolde oldukça saglikli ve neseli görünen Arnavut hasta, doktoruna sarilarak ve ona sarki söyleyerek tesekkür etti. Kizi Roberta ve oglu Gregory ile Türkiye’ye gelen Mariata Marco, sagligina kavustugu mutlulugu melodilere döktü.

"Benim için hiçbir ümit kalmamisti"

Avrupa ve Türkiye’de çesitli doktorlara gittigini ancak doktorlarin ameliyat için ümit vermemesi üzerine Izmir’deki Oncolive Klinigi’ne geldigini anlatan Mariata Carlo, Türkiye’ye geldiginde Prof. Dr. Ünal Aydin ve ekibi tarafindan oldukça sicak karsilandigini ve tedavi sürecinde ne yapilmasi gerektiginin madde madde anlatildigini söyledi.

Carlo, "Benim için hiçbir ümit kalmamisti. Hastaligim dolayisiyla bana 3 aydan kisa bir ömür biçilmisti. Internet üzerinden Ünal Aydin ile tanisma firsati bulduk. Kendisi bize bir hediye gibi oldu. Burada ameliyat oldum ve simdi sagligima kavustum. Çok mutlu bir sekilde Arnavutluk’a döndük. Kendisi Müslüman bir doktordu ve ben de her seyden önce Arnavutluk’ta Müslüman bir ailenin ferdiyim. Bu sebepten dolayi da Aydin tarafindan tedavi edilmem bana kendimi iyi hissettirdi" dedi.



"Kurtulamaz denilen hastamizi yaklasik 1 hafta gibi bir süreçte sagligina kavusturduk"

Prof. Dr. Ünal Aydin ise, Arnavut hastasini yeniden sagligina kavusturdugu için duydugu mutlulugu dile getirdi. Prof. Dr. Aydin, "Oncolive Klinigi’nde dünyanin her yerinden onkolojik hastalari kabul ediyoruz. Bunu yaparken de ’Iyilestirmek Iyiliktir Dernegi’ adina da yardim ediyoruz. Hastamiz Arnavutluk’tan geldi ve kendisine ülkesinde, Avrupa ülkelerinde ve Türkiye’de cerrahi anlamda sans verilmemisti. Hastamizin kizi internetten yaptigi arastirmalar neticesinde klinigimizle iletisime geçti. Bize raporlarini gönderdiginde ameliyat sansi verebilecegimizi söyledik. Onlar da hiç vakit kaybetmeden Izmir’e geldiler ve 2 gün gibi kisa bir hazirlik döneminin ardindan hastamizi ameliyat masasina aldik. Ameliyatin ardindan 3 gün hastanede yattiktan sonra kendisini taburcu ettik. 5’inci günün sonunda da kendisini ülkesine, Arnavutluk’a göndermis olduk. 3 ay ömür biçilen ve ’kurtulamaz’ denilen hastamizi yaklasik 1 hafta gibi bir süreçte sagligina kavusturduk. Bu anlamda hem ekibime hem de bize destek olan tüm profesyonellere tesekkür ediyorum. Dünyanin pek çok yerinde insanlara ümit oldugumuz için ülkem adina da çok mutluyum. Ayni zamanda bu süreçte insanlarla da çok güçlü dostluklar, arkadasliklar kuruyoruz. Mariata da sagligina kavustu ve bugün kontrole geldiginde bize sarkilar söyledi" diye konustu.



"Türkiye hem teknoloji anlaminda hem de tecrübeli hekimler anlaminda oldukça ileride"

Saglik turizmi açisindan da bu tarz cerrahi operasyonlarin önemine deginen Prof. Dr. Aydin, Türkiye’nin saglik anlaminda çok ileri düzeyde oldugunun altini çizdi. Aydin, "Türkiye’nin saglik alanindaki basarisini da ögrenerek hastamiz Türkiye’ye geldi. Kendisine 3 ay ömür biçilmisti ve Türkiye’de bu tarz imkansiz görülen hastaliklarin tedavi edildigini inceleyerek buraya geldi. Bu da gösteriyor ki, Türkiye hem teknoloji anlaminda hem de tecrübeli hekimler anlaminda oldukça ileride. Bizim Oncolive Klinigi’miz de dünyadaki pek çok merkezle yarisir, hatta onlardan daha ileri seviyede diyebilirim. Hastalarin buraya gelip kanser ameliyati olup ve estetik ameliyati olmusçasina günü gününe, saati saatine sagligina kavusup ülkelerine dönmesi çok ayri bir anlam tasiyor. Ekonomik anlamda da Türkiye’deki yapilan cerrahi operasyonlar gayet uygun. Bu da saglik turizmi açisinda Türkiye’yi tercih edilebilir ülkeler arasinda lider haline getiriyor" açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA