Kusadasi Belediyesi Sofrasini Üniversite Ögrencileriyle Paylasiyor

Kusadasi Belediyesi tarafindan, ‘Kara Kis Destek’ paketi kapsaminda ARYA AS’nin Gazibegendi tesislerinde kentte ögrenim gören üniversite ögrencilerine ücretsiz olarak verilen aksam yemegi devam ediyor. 1,5 ayi geride birakan uygulamadan hafta içi her gün ortalama 150 üniversite ögrencisi faydalaniyor.

Kusadasi Belediyesi Sofrasini Üniversite Ögrencileriyle Paylasiyor


Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel’in öncülügünde üniversite ögrencilerine ekonomik destek vermek için baslatilan ücretsiz aksam yemegi uygulamasi yogun ilgi görüyor. Bu kapsamda ARYA A.S’nin Gazibegendi Tesisleri’nde hafta içi 18.00-20.00 saatleri arasinda üniversite ögrencileri için ücretsiz aksam yemegi hazirlaniyor. Yemek mönüleri, Kusadasi Belediyesi’nde görevli uzman diyetisyenler tarafindan üniversite ögrencilerinin dengeli beslenmeleri için ihtiyaçlari olan besinler dikkate alinarak belirleniyor. Sosyal belediyecilik anlayisi kapsaminda hayata geçirilen uygulama 1,5 ayi geride birakti. Günde ortalama 150 üniversite ögrencisinin yemek yedigi uygulamada bugüne kadar yaklasik 5 bin porsiyon yemek ikraminda bulunuldu.

Türkiye’de yasanan ekonomik krizden en çok ögrencilerin etkilendigini belirten Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, “Kusadasi’nda yasayan tüm kesimlerin yasadigi sorunlari hafifletmek ve destek olmak için var gücümüzle çalisiyoruz. Gelecegimizin teminati olan üniversite ögrencileri bizim için çok kiymetli. Sosyal belediyecilik anlayisimizdan asla taviz vermeyecegiz. Disarida kara kis, Kusadasi’nda dayanisma var” diye konustu.

Kaynak: İHA