ÇAKÜ'den Çankiri Egitimine Büyük Destek

Çankiri Karatekin Üniversitesi ve Çankiri Il Milli Egitim Müdürlügü arasinda, Çankiri’daki egitime katki saglamak amaciyla üç önemli protokol imzalandi.

ÇAKÜ'den Çankiri Egitimine Büyük Destek
Çankiri Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) ve Çankiri Il Milli Egitim Müdürlügü, Çankiri’da yüksekögretim öncesi egitimin niteliginin artirilmasi için üç yeni protokole imza atti. Çankiri Karatekin Üniversitesi rektörlük makaminda düzenlenen imza töreninde Çankiri Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi ve Il Milli Egitim Müdürü Muammer Öztürk, TÜBITAK 4004 - Doga Egitimi ve Bilim Okullari Destekleme Programi çerçevesinde sunulan “Dogada Bilimsel Süreç Becerilerinin Gelistirilmesi Egitimi” projesi, TÜBITAK 4007 destek programi kapsaminda “Ilimde Bilim” Projesi ile Il Millî Egitim Müdürlügü ve Çankiri TOBB Fen Lisesi arasinda yapilan “Sosyal, Bilimsel ve Egitim Isbirligi” protokollerine imza atti.

Imzalanan protokollerden ilkinde TÜBITAK 4004 - Doga Egitimi ve Bilim Okullari Destekleme Programi çerçevesinde Il Milli Egitim Müdürlügünce sunulan “Dogada Bilimsel Süreç Becerilerinin Gelistirilmesi Egitimi” projesi kapsaminda Çankiri ilinde, 03-07 Nisan 2023 tarihleri arasinda farkli mekânlarda düzenlenmesi planlanan bir dizi bilimsel etkinligin akademik ve altyapi bakimindan desteklenmesi amaçlaniyor.

TÜBITAK 4007 “Ilimde Bilim” ve “Tekno-Gelecek" projeleri ile ise, “Ilimden Bilime” adi altinda Çankiri’da, 13 -15 Ekim 2022 tarihleri arasinda farkli mekanlarda, es zamanli olarak düzenlenmesi planlanan atölye çalismalari, bilimsel gösteriler, laboratuvar deneyleri gibi bir dizi bilimsel faaliyetin akademisyenler tarafindan teorik ve pratik yönden katki saglanmasinin yani sira altyapi bakimindan desteklenmesi de hedefleniyor.

Imzalanan son protokolle ise Çankiri TOBB Fen Lisesi ile ÇAKÜ arasinda egitim, bilim, sanat, spor ve kültürel alanlari kapsayan is birligi ile fen ve mühendislik alanlarinda bilimsel proje ortakliklari, akademik destek ve mesleki tanitim faaliyetlerine yönelik koordinasyonun saglanmasi amaçlaniyor. Bu baglamda protokol, Fen Lisesi ögrenci ve ögretmenler ile ÇAKÜ akademisyenleri arasinda gerçeklestirilmesi düsünülen bilimsel çalisma, arastirma ve proje faaliyetlerinde isbirligini, akademik destek saglanmasi ve mesleki tanitim seminerleri düzenlenmesini, laboratuvar, kütüphane, konferans salonu, spor salonu gibi sosyal tesislerinden lise ögrencilerin istifadesinin saglanmasini, lisenin ÇAKÜ’nün akademik personeline yönelik Milli Egitim Müdürlügü’nce belirlenmis anket, veri toplama süreçlerinde destegini ve üniversite ögrencilerinin arastirma projelerinde TOBB Fen Lisesinin fiziki imkânlarinin kullanima açilmasini kapsiyor.

Imza töreni sonrasi degerlendirmelerde bulunan Çankiri Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, “Görevi ülkenin ve toplumun gelecegi için erdemli, ahlakli ve üretken bireyler yetistirmek olan iki kurum olarak belli bir süre önce baslattigimiz ikili is birligi anlasmalari devam ediyor ve devam edecek. Sehrin yüksekögretim kurumu olarak Çankiri’nin ilgi alanimiz içindeki tüm kurumlarini da destekleme kararliligimizi sürdürüyoruz. Bu baglamda Il Milli Egitim Müdürlügümüz ile uyumlu ve ahenk içerisinde yürüttügümüz kurumsal bir paydasligimiz var. Ayni amaca hizmet eden kurumlar olarak gelecek sermayemiz olan nesillerimizi en iyi sekilde yetistirmek için var gücümüzle çalisiyoruz. Bu ortak çalisma kültürü dogal olarak gençlerimizin ve toplumumuzun gelisimine katki sagladigi gibi Çankiri’nin gelisimine de büyük katki sagliyor. Biz devam eden gelisim sürecimize sehrimizin etki alanimiz içerisindeki tüm dinamiklerini dahil ederek birlikte gelismek için gayret gösteriyoruz ve tüm projelerimizi de bu hassasiyetle üretiyoruz” dedi.

Il Milli Egitim Müdürü Muammer Öztürk’te yaptigi açiklamada, teorik egitimin yaninda sosyal projeler ve bilimsel projelerin egitimin niteligi ve gelisimi açisindan çok önemli oldugunu vurguladi. Imzalanan son protokollerin de önemli bilimsel ve sosyal projelerde Çankiri’nin ortaögretim seviyesinde basarisina katki saglayacak çalismalara zemin hazirlayacaginin altini çizerek gösterdikleri yaklasim ve is birligi için Rektör Çiftçi nezdinde Çankiri Karatekin Üniversitesine tesekkür ettigini söyledi.

Kaynak: İHA