Tayf Uluslararasi Kisa Film Festivali Basliyor

Kültür ve Turizm Bakanligi Sinema Genel Müdürlügünün destegiyle baskanligini Istanbul Gelisim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sükran Güzin Ilicak Aydinalp’in, direktörlügünü Istanbul Gelisim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Iletisim ve Tasarimi Bölümü Baskani Doç. Dr. Nagihan Çakar Bikiç’in, yürütücülügünü ise Ögr. Gör. Ahmet Bikiç ile Dr. Ögr. Üyesi Emre Dogan’in yaptigi TAYF Uluslararasi Kisa Film Festivali bugün basliyor.

Tayf Uluslararasi Kisa Film Festivali Basliyor
24-27 Subat tarihleri arasinda gerçeklestirilecek TAYF Uluslararasi Kisa Film Festivali’nde çesitli sergiler, söylesiler, atölyeler ve etkinlikler yer aliyor. Ilk gününde ‘Bir Oyuncunun Yolculugu: Hande Kaptan’ söylesisi ile izleyici karsisina çikacak olan festival, ikinci gününde yazar Esra Algan’in gerçeklestirecegi ‘Yazarlik ve Yayincilik Atölyesi’, Furkan Aksoy’un konuk olacagi ‘Dizilerde Oyuncu Olmanin ABC’si ve Cemal Okan’in konuk olacagi “Yapimci Kimdir, Ne Yapar, Nasil Yapimci Olunur?” isimli söylesilerle misafirleriyle bulusacak. Festival, üçüncü ve son günü olan 26 Subat’ta Idil Dülgar’in gerçeklestirecegi ‘Vitray Yapimi Atölyesi’, Cansu Boguslu’nun konuk olacagi ‘Setlerde Bir Kadin Yönetmen/Görüntü Yönetmeni’ ve Melih Selçuk’un konuk olacagi ‘Sanat Filmlerinden Dizilere Oyunculuk’ isimli atölye ve söylesilerle programini tamamlayacak. 27 Subat Pazar günü gerçeklestirilecek gala gecesinde ise modern Türk resminin duayen isimlerinden Ismail Acar’in sergisi davetlilerle bulusacak. Bunlarin yaninda kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon kategorilerinde yarisacak birbirinden özel 39 filmle izleyici karsisina çikmayi planlayan TAYF Uluslararasi Kisa Film Festivali, dünyanin pek çok ülkesinden pek çok basarili yönetmenin filmlerini perdeye tasiyor. Seçkide yer alan eserler arasinda Doug Roland’in Oscar finalisti filmi Feeling Through, basarili Brezilyali yönetmen Leonardo Martinelli’nin bol ödüllü filmi The Pleasure of Killing Bugs, bu yilin en önemli animasyon filmlerinden Fransiz yapimi The Seine’s Tears ve aldigi ödüllerle dikkat çeken Sami Morhayim’in Susam isimli filmi yer aliyor.

TAYF Uluslararasi Kisa Film Festivali’nde 3 gün sürecek gösterimlerin ardindan ödüller 27 Subat tarihinde Four Seasons Hotel’de yapilacak törenle sahiplerini bulacak.
Kaynak: İHA