Rusya'da Savas Karsiti Gösterilere Polis Müdahalesi Açiklamasi 'Beni Tutuklamayin, Putin'i Tutuklayin'

Rusya’nin Ukrayna saldirisinin ardindan basta Moskova olmak üzere birçok kentte baslayan savas karsiti gösterilere Rus polisi müdahale ederek, çok sayida göstericiyi gözaltina aldi. Bagimsiz bir gözlemci grubu OVD-Info, Rusya genelinde en az 700 göstericinin gözaltina alindigini öne sürdü. Gözaltina alinan bir gösterici, "Beni tutuklamayin, Putin’i tutuklayin" diye bagirdi.

Rusya'da Savas Karsiti Gösterilere Polis Müdahalesi Açiklamasi 'Beni Tutuklamayin, Putin'i Tutuklayin'


Rusya’nin Ukrayna’ya saldiri baslatmasinin ardindan savas karsitlari Rusya’da sokaga indi. Rusya’nin operasyonlarina karsi çikan binlerce kisi sosyal medyadan örgütlenerek, basta baskent Moskova olmak üzere St. Petersburg ve Ekaterinburg gibi büyük kentlerde sokaklara indi. Gündüz bireysel protestolarla baslayan gösteriler, aksam saatlerine dogru kalabalik gruplar halinde devam etti. Ellerine aldiklari dövizlerde büyük kentlerdeki meydan ve caddelere çikan kisiler, “Savasi durdurun” ve “Putin istifa” gibi sloganlar atarken, gözaltina alinan bir gösterici ise, "Beni tutuklamayin, Putin’i tutuklayin" diye bagirdi.

Rusya Içisleri Bakanliginin uyarisina ragmen protesto düzenleyenlere polis tarafindan müdahale edildi. Baskent Moskova’da, Kizil Meydan’a çikan Nikolskaya Caddesi ve bazi önemli caddelerde toplanan yüzlerce kisinin toplanmasi ile baskentte güvenlik önlemleri artirildi. Içisleri Bakanligi su ana kadar kaç kisinin gözaltina alindigina dair bilgi paylasmazken, bagimsiz bir gözlemci grubu olan OVD-Info, Rusya genelinde en az 700 göstericinin gözaltina alindigini öne sürdü.
Kaynak: İHA