ÇAKÜ'den Ormancilikta Yapay Zekanin Kullanimina Yönelik Iki Önemli Bildiri

Çankiri Karatekin Üniversitesi, “3. Uluslararasi Çevre ve Orman Koruma Sempozyumu”na, ormanlarda yapay zekanin kullanimina yönelik iki bildiriyle katki sagladi.

ÇAKÜ'den Ormancilikta Yapay Zekanin Kullanimina Yönelik Iki Önemli Bildiri
Çankiri Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Orman Fakültesi ögretim üyeleri, Kastamonu Üniversitesi’nin Mindanao Eyalet Üniversitesi, Bogor Tarim Üniversitesi ve Güneydogu Asya Bölgesel Tropikal Biyoloji Merkezi ile birlikte düzenlemis oldugu “3. Uluslararasi Çevre ve Orman Koruma Sempozyumu”na iki bildiriyle katilim sagladi. Orman Hasilati ve Biyometri Anabilim Dali ögretim görevlileri Prof. Dr. Ilker Ercanli, Dr. Ögr. Üyesi Muammer Senyurt ve Ars. Gör. Dr. Ferhat Bolat tarafindan sunulan “A Major Challenge To Machine Learning Models: Compatible Predictions With Biological Realism In Forestry: A Case Study of Individual Tree Volume” ve “Hyper-Parameterized Deep Learning Algorithms as a Solution To the Overfitting Problem in Artificial Intelligence Predictions: A Case Study of Dominant Heights” adli bildirilerde, ormancilikta yapay zekanin kullanimina iliskin son gelismelere yer verildi.

Ayrica, “Covid-19 Pandemi Sonrasi Dönemde Dayanikli ve Sürdürülebilir Bir Ekosisteme Dogru Çevre ve Orman Koruma” temali sempozyumda, Prof. Dr. Ilker Ercanli oturum baskani olarak da görev aldi.
Kaynak: İHA