Venezuela'da Askeri Helikopter Düstü Açiklamasi 2 Ölü, 2 Yarali

Venezuela’da askeri helikopterin bos bir araziye düsmesi sonucu 2 asker hayatini kaybetti, 2 asker ise yaralandi. Düsmesinin ardindan alevler içinde kalan helikopterdeki 2 pilot çevredekiler tarafindan son anda yarali olarak kurtarildi.

Venezuela'da Askeri Helikopter Düstü Açiklamasi 2 Ölü, 2 Yarali


Venezuela’nin Barquesimeto sehrinde dün Mi-17 tipi askeri kargo helikopteri bos bir araziye düstü. Kazada, 2 asker hayatini kaybetti, 2 asker ise yaralandi. Görgü taniklari, helikopterin arizalandigini ve inis yapmaya çalistigi sirada düstügünü ifade etti.

Helikopterin düsmesinin ardindan çevredeki vatandaslar olay yerine kosarak, alevler içinde kalan 2 pilotu son anda yarali olarak kurtardi. Helikopterin içinde sikisan 2 askerin ise hayatini kaybettigi ifade edildi. Kazada yaralanan pilotlar tedavi edilmek üzere hastaneye kaldirildigi belirtildi.

Venezuela Devlet Baskani Nicolas Maduro yasanan kaza sonrasi açiklama yaparak, kaza sonrasi askerlerin yardimina kosan vatandaslara da tesekkür etti.

Yasanan kazanin nedeni henüz belirlenemezken, Bolivarci Ulusal Silahli Kuvvetleri kazayla ilgili sorusturma baslatildigini açikladi.

Kaynak: İHA