TGK Baskani Kolayli Açiklamasi 'BIK Tarife Artisi Basina Can Suyu Olacak'

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Baskani ve BIK Genel Kurul Üyesi Nuri Kolayli, Basin Ilan Kurumu’nun yaptigi genel kurul toplantisinda alinan ’Resmi Ilan Fiyat Tarifesi’nin 20,40TL’den 35 TL’ye yükseltilmesinin yerel basin için can suyu olacagini söyledi.

TGK Baskani Kolayli Açiklamasi 'BIK Tarife Artisi Basina Can Suyu Olacak'
Türkiye genelinde 9 gazeteciler federasyonu, 86 gazeteciler cemiyeti ve basin meslek örgütü ile bu kuruluslara üye 20 bin gazeteciyi temsil eden Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu adina yazili bir açiklama yapan Genel Baskan Nuri Kolayli, Basin ilan Kurumu’nun yerel basin açisindan büyük önem tasidigina dikkat çekti. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan onaylandiktan sonra Resmi Gazetede yayinlanarak yürürlüge girecek olan ilan tarifesi artisinin, girdi maliyetlerinin ve döviz kurlarinin olagandisi artisiyla kapanmanin esigine gelen yerel basin kuruluslari için rahatlatici bir karar olduguna dikkat çeken TGK Genel Baskani Kolayli, açiklamasinda su ifadelere yer verdi:

“Toplam 36 üyeden olusan Basin Ilan Kurumu Genel Kurulunda, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonumuzu temsil eden arkadaslarimizla birlikte, yerel basinin sorunlarini gündeme getirerek çözüm önerilerimizi sunuyoruz. Basin Ilan Kurumu Genel Kurulumuzun son toplantisinda, tiraji 50 binin altindaki gazeteler için uygulanan ve sütun/cm fiyati 20,40 TL olan ilan bedeli, 35 TL’ye yükseltildi. Tiraji 50 binin üzerindeki gazeteler için uygulanan sütun/santimetre fiyati da 49,35 TL’den 63 TL’ye yükseldi. Beklentimiz, Cumhurbaskanliginca onaylanip bir an önce Resmi Gazetede yayinlanarak 1 Mart itibariyle yürürlüge girmesidir. Bu kararin alinmasinda emegi geçen Basin Ilan Kurumu Genel Müdürü Ridvan Duran’a, Basin Ilan Kurumu Genel Kurul üyelerine, Genel Kurul Üyesi Medya Is Sendikasi Genel Baskani Sezai Balli’ya, TGK ailemizin temsilcileri Nazmi Bilgin’e, Mustafa Arslan’a, Sevket Erzen’e ve Sevket Karahan’a meslektaslarim adina tesekkür ediyorum.”
Kaynak: İHA