Halil Falyali Cinayeti Sorusturmasinda Süphelilerin Ifadesi Ortaya Çikti

KKTC’de kumarhane isletmecisi Halil Falyali ve soförü Murat Demirtas’in öldürülmesine iliskin Istanbul’daki süphelilerin hakimlik ifadesi ortaya çikti. Faysal Söylemez’in olayda kardesinin adinin geçtigini ve kendisinin ilgisinin bulunmadigini, tetigi çektigi öne sürülen Mustafa Söylemez’in ise kendisini iyi hissetmedigi için ifade vermedigini, sonrasinda detayli ifade verecegini söyledigi ögrenildi.

Halil Falyali Cinayeti Sorusturmasinda Süphelilerin Ifadesi Ortaya Çikti
Kumarhane isletmecisi Halil Falyali ve soförü Murat Demirtas’in Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde öldürülmesine iliskin sorusturmanin Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen Türkiye ayagi kapsaminda cinayetle baglantili olduklari ileri sürülen 8 kisi gözaltina alinmisti. Istanbul’da gözaltina alinan süpheliler, Pazartesi günü Çaglayan’daki Istanbul Adalet Sarayi’na getirilmisti.

5 süpheli tutuklandi, 3 süpheli adli kontrolle serbest birakildi

Adliyede savciliga çikarilan süpheliler Mustafa Söylemez, Cengiz Sener, Abdurrahim Çelik, Ender Yildiz ve Mehmet Faysal Söylemez tutuklama, Ahmet Naim Memis, Metin Süs ve Celal Birol ise adli kontrol talebiyle hakimlige sevk edilmisti. Nöbetçi sulh ceza hakimligine çikarilan süphelilerden Mustafa Söylemez ile Faysal Söylemez ‘suç islemek amaciyla örgüt kurma’ ve ‘tasarlayarak öldürme’ suçlarindan diger süpheliler Cengiz Sener, Abdurrahim Çelik, Ender Yildiz ise ‘suç islemek amaciyla kurulan örgüte üye olma’ ve ‘tasarlayarak öldürme’ suçlarindan tutuklanmisti. Diger süpheliler Ahmet Naim Memis, Metin Süs ve Celal Birol da adli kontrol sartiyla serbest birakilmisti.

Falyali ile soförünün öldürülmesine iliskin sorusturmada tutuklanan 5 süpheli ile serbest birakilan 3 süphelinin hakimlik ifadesi ortaya çikti.

“Detayli bir sekilde ifade verecegim”

Emniyet ve savcilik asamasinda susma hakkini kullandigini söyleyen Mustafa Söylemez, “12 gündür gözaltindayim. Yogun bir baskiya, iskenceye ve yenmeyecek yemeklere maruz kaldim. Kendimi ifade verecek kadar iyi hissetmiyorum. Daha sonra detayli bir sekilde ifade verecegim” seklinde konustu.



“Örgüt kurarak ne yapmisim”

Olayla ilgilisinin olmadigini söyleyen Faysal Söylemez, “Herhangi bir örgüt kurmus degilim. Olayda kardesimin adi geçmistir. Polisler beni ifadeyi çagirdi, üzerime düsen vazifeyi yaptim. 10 güne yakindir gözaltindayim. Örgüt kurarak ne yapmisim, bir menfaat mi elde etmisim, evimde suç unsuru mu bulunmus? Kardesimden dolayi tutuklanacaksam, böyle bir seyim yoktur” ifadelerini kullandi.

Görüntülerdeki kisinin kendisini olmadigini söyleyen Ender Yildiz, herhangi bir örgütle baglantisinin olmadigini öne sürdü.

Savunma yapan diger süpheliler de, Falyali ile soförünün öldürülmesiyle ilgilerinin bulunmadiklarini söyleyerek, suçlamalari reddetti.

Mustafa Söylemez’in tetigi çektigi belirtildi

Hakimlik karar tutanaginda, cinayete istirak eden ve KKTC’de tutuklu bulunan Veysel Sare ile Musa Çiçek’in ifadeleri dogrultusunda Mustafa Söylemez’in eylemi aylar öncesinde planladigini ve uzun namlulu silah kullanarak eylemi gerçeklestiren iki kisiden biri oldugunu gösteren ve kuvvetli suç süphesi olusturan somut deliller oldugu kaydedildi.

Falyali’nin çalisaninin uçus bilgileri Faysal Söylemez’in telefonundan çikti

Kararda, Faysal Söylemez ile Abdurrahim Çelik, Ömer Tunç, Cengiz Sener, Musa Çiçek, Yusuf Çiçek, Veysel Sare, Cemil Önal’in çok yakin mesafede ve ortak bazda sinyal bilgilerinin oldugu, bu sinyallerin ise Söylemezler Hukuk Bürosu’na yakin mesafede bulundugu aktarildi. Faysal Söylemez’in telefonunda imaj incelemesinin yapildiginin belirtildigi kararda, Halil Falyali’nin esinin beyani dogrultusunda Falyali’nin yaninda çalistigi ögrenilen Cemil Önal’in uçus bilgilerinin Söylemez’in telefonunda bulundugu ifade edildi.

Öte yandan süphelilerin Türk Ceza Kanunu’nda düzenlenen madde dogrultusunda, Türk vatandasi olmalari sebebiyle KKTC’ye gönderilmeyerek, Türkiye’de yargilanacaklari ögrenilmisti.
Kaynak: İHA