Antalya'da, Sri Lanka'nin Bagimsizliginin 74. Yildönümü Etkinlikleri

Sri Lanka Antalya Fahri Konsolosu Ali Kamburoglu’nun ev sahipliginde, Sri Lanka’nin bagimsizliginin 74’üncü yildönümü etkinlikle kutlandi.

Antalya'da, Sri Lanka'nin Bagimsizliginin 74. Yildönümü Etkinlikleri
Sri Lanka Antalya Fahri Konsoloslugunca, Sri Lanka’nin bagimsizliginin 74’üncü yildönümü etkinlikleri ile turizm ve ayurveda bilgilendirme toplantisi bir otelde düzenlendi.

Etkinlikte ayrica Sri Lanka’nin geleneksel ürünleri tanitildi, ülkenin geleneklerinden yag lambasi yakimi gerçeklestirildi.

Programda konusan ülkesinin Antalya’daki fahri konsoloslugunun bir süre önce Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu’nun katilimiyla açildigini hatirlatan Büyükelçi Hassen, Sri Lanka’nin bagimsizlik yil dönümünü kutlamak için bir kez daha turizm kenti Antalya’da bulunmaktan mutluluk duydugunu ifade etti.

Hassen, Sri Lanka ile Türkiye arasindaki 74 yillik diplomatik iliskilerde dönüm noktasina gelindigini ifade etti.



"Amaç ekonomik ve kültürel iliskileri daha da güçlendirmek"

Sri Lanka Antalya Fahri Konsolosu Ali Kamburoglu, Sri Lanka’nin Antalya, Burdur ve Isparta illerini kapsayacak olan Antalya Fahri Konsoloslugu’nun Alanya Ilçesi’nde Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu’nun katilimlariyla açtiklarini hatirlatti.

Antalya’da da bir ofislerinin oldugunu dile getiren Kamburoglu, “Amacimiz iki ülke arasindaki ekonomik kültürel iliskileri daha da güçlendirmek istiyoruz. Bugün de burada Sri Lanka’nin bagimsizliginin 74’üncü yildönümü etkinligini düzenledik. Bu etkinlikte turizm ve ayurveda ile ilgili bilgiler sunduk. Sri Lanka’da 3 yildir turizmimizde ciddi bir ilerleme var. Onunla ilgili genis bir toplanti yapacagiz. Sri Lanka’ya vize yok, internetten alinan bir vize ile girilebiliyor. THY’nin haftada 11 seferi var. Güzel ve ilgi çeken bir destinasyon. Bizde fahri konsoloslugunu aldiktan sonra insanlar daha fazla heyecanlanmaya basladi” diye konustu.



"Ekonomik ürünleri"

Sri Lanka’nin ekonomik durumu hakkinda da bilgiler veren Kamburoglu, “Baharat, kauçuk, Seylan çayi, kokopit ticaretinde önde giden bir ülke, 22 milyon nüfuslari var. Bu ürünleri Sri Lanka’dan aliyoruz. Bizde is makineleri pazarliyoruz, elma ihracati yapiyoruz. Diger ticaretimizde gelismeye basladi.

Güzel bir ülke, bizi bu göreve layik görenlere Cumhurbaskanimiz ve Disisleri Bakanimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti(AGC) Baskani Idris Tas ise Antalya’daki gazeteciler ile Sri Lanka’daki meslektaslari arasinda is birligi protokolü yapmak hedefinde olduklarini belirtti.

Kaynak: İHA