Toroslarin Zirvesinde Yöresel Lezzetler Ekonomiye Kazandiriliyor

Adana’nin Tufanbeyli ilçesinde belediye, kadinlarin eliyle lezzetli yöresel ürünleri ve geleneksel el sanatlarini tüketici ile bulusturuyor.

Toroslarin Zirvesinde Yöresel Lezzetler Ekonomiye Kazandiriliyor
Kadinlarin ekonomiye kazandirilmasi için Çukurova Kalkinma Ajansi ve Adana Valiliginin destegi ile 4 katli üretim, paketleme tesisi kuran Tufanbeyli Belediye Baskani Remzi Ergü, yöresel lezzetleri ve geleneksel el sanati dokumalari belediyeye ait yerel market ve e- ticaret ile ekonomiye kazandirdi.

Adana’nin en uzak ilçesi olan Toroslarin zirvesindeki 16 bin nüfusa sahip Tufanbeyli’de kadinlar markalasan fasulye, damlali tursu, el dokumasi kilimler, hediyelik esya üretiyor, kuru bakliyat paketliyor.

Tufanbeyli Belediyesinin tahsis ettigi 4 katli bina ve yöresel ürünler satis merkezinde kadinlar ev ekonomilerine de önemli destek sagliyor.

Tufanbeyli Belediye Baskani Remzi Ergü, ilçede kadinlarin devlet ve yerel yönetim destegi ile el sanati ve lezzetleri ile markalasmayi hedeflediklerini belirterek, "Tufanbeyli Belediyesi olarak hükümetimizin üretim politikasina ilçemizde de önem veriyoruz. Kadinlarimizin ekonomiye kazandirilmasi için çalisiyoruz. Kadin üreticilerimize 4 katli binamizi tahsis ettik. Cografi isaret almak üzere olan fasulyemiz, damlali tursumuz, bakliyat paketleme ve üretim tesisimiz, geleneksel el dokumasi kilimler, nakis gibi bir çok alanda üretim gerçeklestirilerek ilçemizin kadin eliyle üretim merkezi olmasini hedefliyoruz. Dünyanin her yerinden internetten alisveris yapilarak kadinlarimizin desteklenmesini saglayacagiz. Gida, dokuma tekstil, el sanatlari üretimde sinir olmayacak. Damlali tursumuzu markalastiriyoruz. Doganli’nin el yapimi pekmezli, ilçemizdeki koyunlarin tüylerinden kök boya ile binlerce yillik el dokumasi kilimlerimizi üretiyoruz" dedi.

El sanatlari egitmeni Zeynep Koca, örgü, nakis, el dokumasi kök boya ile kilim, bakliyat üretimi gibi birçok alanda üretim yaparak kadinlarin ekonomiye kazandirilmasi için yogun bir çalisma içinde olduklarini belirterek, "Bu imkani ilçemiz kadinlarina sunan Belediye Baskani Remzi Ergü’ye ve devletimize sonsuz tesekkürler" diye konustu.

Kilim dokuyan Sükran Yapa ise ev ekonomisine katki sundugu için mutlu olduklarini ifade ederek, “Burada bir isimiz oldu. Kilimlerimizi dokuyoruz ve çok mutluyuz” dedi.

Kaynak: İHA