Milletvekili Hakan Kahtali'dan Iddialara Yanit

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtali, ortagi oldugu sirketi hakkinda ortaya atilan iddialar ile ilgili açiklama yaparak, "Hem ticari hem de siyasi hayatimda tüm Malatyali Hemserilerimizin de sahit oldugu üzere, alnimiz ve fikrimiz ’Ak’ bir sekilde bugünlere geldik. Ticari ahlakimizi inançlarimiz üzerine olusturduk ve bugüne kadar bu prensiple hareket ettik." dedi.

Milletvekili Hakan Kahtali'dan Iddialara Yanit
Malatya Esnaf Odalari Birligi Baskani Sevket Keskin’in, AK Parti Milletvekili Hakan Kahtali’nin ortagi oldugu gida tedarigi sirketi ile ilgili gündeme getirdigi iddialara Milletvekili Kahtali’dan açiklama geldi.

Kahtali, bir STK temsilcisi tarafindan ortagi oldugu sirket üzerinden sahsina mesnetsiz ifadeler kullanilarak algi olusturulmaya çalisildigini belirterek, "Bir Damla A.S.’yi töhmet altinda birakacak açiklamalarin yapilmasi üzerine hassaten bu bilgilendirmeyi yapma geregi duyduk. Hem ticari hem de siyasi hayatimda tüm Malatyali Hemserilerimizin de sahit oldugu üzere, alnimiz ve fikrimiz “Ak” bir sekilde bugünlere geldik. Ticari ahlakimizi inançlarimiz üzerine olusturduk ve bugüne kadar bu prensiple hareket ettik" dedi.

Kahtali, 25 yildir 18 gida ve temizlik malzemeleri firmalarinin bayiligini ysptigi firmalarinin bugüne kadar hiç bir devlet destegi almadigini ve hiçbir bankadan kredi ve faiz kullanmadan kendi öz sermayesiyle 100’e yakin personeli istihdam ettiklerini ifade etti.

Malatya Seker Fabrikasi’nin sahsina ve hissedari oldugu sirkete 50 kg torba seker satisi bulunmadigini ifade eden Kahtali, açiklamasini söyle sürdürdü:

"Bize 5 kilogramlik paketler halinde gelen sekerin firmanin belirledigi kar oraniyla dagitimini gerçeklestiriyoruz. Bir Damla A.S. sadece Türk Seker A.S. Dagitim firmasinin 81 ildeki bayisinden biridir. Yaklasik 1 yildir bayiligini yapmaktayiz. Türk Seker AS. dagitim firmasi sadece seker satisi degil, salça, makarna ve hububat gibi paketli ürünlerin de satisini gerçeklestirmektedir.

Malatya’ya büyük yatirimlar kazandirmis ve yüzlerce hemserimize istihdam saglayan bir sirketin böylesine mesnetsiz ifadelerle töhmet altina birakilmasi ne Ahilik anlayisina ne de bir STK temsilcisine yakismamaktadir.

Bilinçli olarak yapilan kamuoyunu aldatan bu açiklamayi orada bulunan Oda baskanlarinin da konuyu bilmeden anlamadan alkislamalari sahsimi üzmüstür. Yasal süreç ve dagitim agi ile ilgili detayli bilgiye Türk Seker A.S. den ulasabilirler. Biz bugüne kadar firmamiz olarak tüm yatirimlarimizi Malatya’miza yaptik, bundan sonrada insallah yatirimlarimizi Malatya’ya yapmaya devam edecegiz. Biz Allah deriz, peygamber deriz çünkü biz Müslümaniz. Bugüne kadar kimsenin hakkini yemedik, bundan sonra da Rabbim nasip etmesin. Bizim inancimizda devlet malini haksiz yere yiyenler ebedi hayatta cehennemliktir. Sözlerime son verirken, Allah Resulü (sav) “Ey iman edenler! Eger bir fasik size bir haber getirirse onun aslini arastirin.” Emrini unutmamaliyiz. Sahsima ve hissedari oldugum sirkete yapilan bu mesnetsiz ifadeleri kiniyorum."
Kaynak: İHA