Içisleri Bakani Soylu Açikladi Açiklamasi Evlat Nöbetinde 35'Inci Bulusma

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda evlat nöbetinde olan ailelerden birinin daha evladina kavusacagi müjdesini verdi.

Içisleri Bakani Soylu Açikladi Açiklamasi Evlat Nöbetinde 35'Inci Bulusma
Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan kaçirildigi iddiasiyla 3 Eylül 2019’da farkli kentlerden Diyarbakir’a gelerek HDP il binasi önünde oturma eylemi baslatan ailelerin umutlu bekleyisi 904’üncü gününde de sürüyor. Içisleri Bakani Süleyman Soylu, kararli durusun müjdesini sosyal medyadan verdi. Bakan Soylu, 35’inci ailenin evladina kavusacagini bildirdi. Soylu, "Diyarbakir Anneleri’nin azmi, bir bulusma daha gerçeklestiriyor. Evlat Nöbetinde 35. Bulusma...Cumhuriyet’in 100. yilinda sinirlarimiz içerisinde PKK kalmayacak. Arkasinda olan güçlere ragmen PKK, bu topraklardan silinecek” dedi.

HDP il binasi önünde baslatilan oturma eylemi 345’inci gününde sürerken, Abdulsamet Dogan, oglunun Istanbul’da tekstilde çalisirken 16 yasinda 5 yil önce kayboldugunu belirterek oturma eylemine katildigini ifade etmisti. Dogan, "Hala da izini bulamiyoruz, çok aradik bulamadik. 2015 yilinda 16 yasindayken kayboldu, 5 yil etti. Çocugumu aramaya geldim, istiyorum ki devlete gelip siginsin. Onun için buraya geldim. Annesiyle hep bekliyoruz, üzülüyoruz. Çocugumun dönmesini istiyorum, kimse çocugunu atese atmak istemez. Bende istemiyorum. Televizyonda izledim, onun için buraya geldim. Kendi imkanimla buraya geldim, hiç kimsenin baskisi altinda kalmadan geldim. HDP’den çocugumu istiyorum” demisti.
Kaynak: İHA