Edremit Kaymakami Ahmet Odabas Baskanliginda BIGEP Toplantilari Yapildi

Balikesir’in Edremit ilçesinde Basariyi Izleme ve Gelistirme (BIGEP) çalismalarini incelemek, yasanan aksakliklari çözmek ve mevcut basari çitasini daha da yükseltmek maksadiyla Edremit Kaymakami Ahmet Odabas’in baskanliginda Ilçe Millî Egitim Müdürü Yakup Özbek’in koordinasyonuyla toplantilar düzenlendi.

Edremit Kaymakami Ahmet Odabas Baskanliginda BIGEP Toplantilari Yapildi
Edremit ilçesinde bulunan resmi/özel ortaokul ve lise okul müdürlerinin katildigi toplantilarda okullari Izleme ve Degerlendirme Sinavlari sonucunda ortaya çikan mevcut akademik basarilarini, bu basariya etki eden faktörleri ve basariyi arttirabilecek tedbirleri Ahmet Odabas ve Yakup Özbek’e hazirladiklari sunumlarla anlattilar.

Sunumlari büyük bir dikkatle izleyen Kaymakam Ahmet Odabas ve Millî Egitim Müdürü Yakup Özbek, mevcut sorunlarin asilabilmesi için alinacak tedbirlere iliskin bilgiler paylastilar.

Yakup Özbek, “Degerli okul müdürlerimiz, sizler ülkemizin gelismesi noktasinda çok zorlu fakat bir o kadar da kutsî bir vazifeyi icra etmektesiniz. Yasanilan zorluklarin, iki yila yakin süren pandemi kosullarinin ögrencilerimizin motivasyonlari üzerindeki menfi tesirlerinin, ilçemizde var olan sosyo-ekonomik kosullarin egitime etkilerinin farkindayiz. Sunu unutmamaliyiz ki ülkemizin arzu ettigimiz muasir medeniyetler seviyesine ulasabilmesinin yolu basarili bir egitimden geçer. Hiçbir bahanenin arkasina siginmadan çok çalismaliyiz. Var olan sorunlar asilamayacak sorunlar degildir. Velilerimizle iletisime geçerek, devletimizin kurumlariyla Ilçe Millî Egitim Müdürlügümüz vasitasiyla koordinasyon içerisinde sorunlari paylasarak her türlü sikintiyi asabiliriz. Yavrularimizin motivasyonunu günümüz gençlerinin düsüncelerini hissederek, sefkatle yaklasarak çözebiliriz. Hz. Ali (R.A.) “Çocuklarinizi kendi zamaniniza göre degil, onlarin yasayacagi çaga göre yetistirin” der. Evlatlarimizi bu düstur üzere yetistirmek aziz milletimize borcumuzdur. Sizler Balikesir’imizin en kiymetli ilçelerinden birinde vazife yapan seçkin insanlarsiniz. Sizlere inancim, güvenim tamdir. Allah’in izniyle, Sayin Valimiz Hasan Sildak’in bizlere teblig ettigi hedeflere hep birlikte ulasacagiz.” dedi.

Kaymakam Ahmet Odabas, toplantilarda sunum yapan okul müdürlerine hazirliklari için tesekkür ederek okullarin tamamini ziyaret edecegini ifade etti.

“Ögretmenlerimize, ögrencilerimize ve velilerimize selamlarimi iletin, insallah hep birlikte çalisarak Izleme ve Degerlendirme Sinavlarinda ilçemizin basarisini yukarilara tasiyacagiz.” diyen Sayin Ahmet Odabas, müdürlerin sunumlarinda dikkat çeken noktalari not alarak çözümüne iliskin görüslerini ifade etti.

Kaynak: İHA