Türkiye'nin Yatirim Devi Investco Holding Halka Açiliyor

Her biri alaninda söz sahibi, sektörlerinin önde gelen sirketlerini bünyesinde barindiran InvestCo Holding halka açiliyor. Sabit fiyatla borsadan satis yöntemi ve esit dagitim seklinde gerçeklestirilecek arzda, 22 Subat Sali ve 23 Subat Çarsamba tarihlerinde INVES.HE koduyla talep toplanacak. Halka arza katilmak isteyen tüm yatirimcilar, Borsa Istanbul’da (BIST) islem yapmaya yetkili araci kurumlardan ve bankalardan talep gönderilebilecek.

Türkiye'nin Yatirim Devi Investco Holding Halka Açiliyor
Sirket, 150 milyon lira olan mevcut ödenmis sermayesini 37 milyon 500 bin lira artirarak 187 milyon 500 bin liraya çikaracak. Sermaye artirimina konu olan 37 milyon 500 bin adet nominal tutardaki paylar 24 liradan sabit fiyatla satisa sunulacak. 900 milyon lira öngörülen halka arz gelirinin tamami sirketin kasasina girecek.

Öz kaynagi 2 milyar 468 milyon, kari 1 milyar 678 milyon

Paylarinin yüzde 20’lik kismini borsaya tasimayi planlayan InvestCo Holding’in 2021 yili net dönem kâri 1 milyar 678 milyon lira olarak gerçeklesti. Finansal borcu bulunmayan sirketin özkaynaklari 2 milyar 458 milyon lira. Halka arz sonrasi ise sirketin özkaynaklari 3 milyar 353 milyon liraya yükselecek. 2011 yilinda kurulan sirket, birçok alanda gerçeklestirdigi dogrudan veya dolayli yatirimlarla Türkiye’nin önde gelen yatirim sirketlerinden biri haline geldi. Yatirimlar arasinda Verusa Holding, Verusaturk Girisim Sermayesi Yatirim Ortakligi A.S., Pan Teknoloji, ENDA Enerji Holding ve Investat Holding Limited (Londra-Birlesik Krallik) yer almakta olup, bu yatirimlar bünyesinde yenilenebilir enerji, madencilik, kimya, demir-çelik, teknoloji - yazilim, girisim sermayesi, gida ve saglik sektörlerinde faaliyet gösteren sirketler bulunuyor.

Yatirim yapilan sirketler, faaliyetlerini Türkiye genelinde sürdürmekte olup ürünlerini ve projelerini Avrupa, Orta Dogu, Asya, Afrika, Kuzey ve Güney Amerika’da pazarliyor.

’’Yeni yatirimlarla daha hizli büyüyecek’’

Sirketin büyüme hedefleri çerçevesinde halka açilmayi planlayan sirket, halka arzdan elde edecegi gelirin tamini yatirim ve mali yapinin güçlendirmesine yönlendirecek. Bu çerçevede yüzde 60’lik kismini teknoloji ve yenilenebilir enerji sektöründe istihdam olusturacak, döviz girdisi saglayacak yeni yatirimlarin finansmaninda kullanmayi planliyor.

Halka arz gelirinin kalan yüzde 40’lik kismini ise sirketin mevcut yatirimlarinin büyüme stratejine temel olusturacak finansal yapilarin güçlendirilmesine yönelik sermaye olarak kullanmayi hedefliyor.

Bu kapsamda InvestCo Holding, mevcut yatirimlari arasinda yer alan Pan Teknoloji bünyesinde teknoloji ve yazilim alaninda önemli yatirimlar gerçeklestirmeyi ve Investat Holding Limited’in bünyesinde yabanci sirket ortakliklari ve satin almalar yapmayi hedefliyor. Sirket, halka arz sonrasi bir yil süre ile bedelsiz sermaye artirimi ve temettü dagitimi disinda dolasimdaki hisse adedini artiracak herhangi tasarrufta bulunmayacagini taahhüt ediliyor.

InvestCo Holding ayrica, 30 gün boyunca fiyat istikrarini saglamak amaciyla 7 milyon 500 bin adete kadar pay alimi yapabilecek.
Kaynak: İHA