Rusya Disisleri Bakani Lavrov, Fransiz Mevkidasi Le Drian Ile Telefonda Görüstü

Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov, Fransa Disisleri Bakani Jean Yves Le Drian ile yaptigi telefon görüsmesinde Donbass Bölgesi’nde yasanan gerilimden Ukrayna yönetimini sorumlu tuttu.

Rusya Disisleri Bakani Lavrov, Fransiz Mevkidasi Le Drian Ile Telefonda Görüstü
Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov ile Fransa Disisleri Bakani Jean Yves Le Drian telefonda görüstü. Bakanlarin görüsmede Ukrayna’nin dogusundaki Donbass Bölgesi’nde yasanan gelismeleri ele aldigi aktarildi.

Rusya Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan yazili açiklamada, "Rusya’ya yasal olarak baglayici güvenlik garantileri saglamanin yani sira Ukrayna krizinin çözümü konularinda kapsamli bir görüs alisverisinde bulunuldu. Lavrov, sürdürülebilir çözümler için devam eden çabalara paralel olarak Kiev’in Normandiya Formati katilimcilari olan Paris ve Berlin’in göz yummasiyla müzakere sürecini taklit ettigine dikkat çekti" ifadeleri kullanildi.

Ukrayna tarafindan Donbass’a saldirilar yapildigi belirtilen açiklamada, "Minsk Anlasmalari çerçevesinde yasaklanan büyük kalibreli silahlarin kullanimiyla Luhansk ve Donetsk’e yogun bombardiman yapilarak gerginlik kasitli olarak arttiriliyor" denildi.

Açiklamada ayrica Rusya’nin sundugu güvenlik garantileri taslaginin kilit konularinda bir ilerlemenin kaydedilmedigi ifade edildi.
Kaynak: İHA