'Putin'in Ukrayna'yi Isgal Etmeye Karar Verdigine Dair Güçlü Bir Endisemiz Var'

Ingiltere Savunma Bakani Ben Wallace, Rusya’nin Ukrayna’yi isgal etmeyecegine yönelik verdigi güvencelerin aksine hareket ettigini belirterek, "Putin’in Ukrayna’yi isgal etmeye karar verdigine dair güçlü bir endisemiz var" dedi.

'Putin'in Ukrayna'yi Isgal Etmeye Karar Verdigine Dair Güçlü Bir Endisemiz Var'
Ingiltere Savunma Bakani Ben Wallace, Avam Kamarasi’nda Rusya-Ukrayna krizi hakkinda açiklamalarda bulundu. Wallace, Rusya’nin Ukrayna’yi isgal etmeyecegine dair verdigi güvencelerin aksine hareket ettigini ve Ukrayna sinirinda asker sayisini arttirmaya devam ettigini ifade etti.

Wallace, "Rus mevkidasim Soygu’dan Rusya’nin Ukrayna’yi isgal etme niyeti olmadigina dair bir güvence aldim. Ancak Rus muharebe gücünün yüzde 65’i su anda Ukrayna sinirinda toplandigi için yanilmamaliyiz" dedi.

Wallace, "Rusya verdigi güvencelerin aksine asker sayisini sürekli arttiriyor. Bu da Putin’in Ukrayna’yi isgal etmeye kararli oldugundan endiselenmek için güçlü bir neden olusturuyor" ifadelerini kullanarak, Ukrayna sinirindaki Rus birliklerindeki artisin yani sira "sahte bayrak operasyonlarinin, propaganda gösterilerinin ve sahte iddialar tasiyan Rus haber kaynaklari"nin çogaldigini açikladi.



“TÜM ISARETLER RUS KUVVETLERININ ISGALE HAZIRLANDIGINI GÖSTERIYOR"

Wallace, "Askeri tatbikatlarin sonunda Rus birliklerinin Belarus’tan çekilme taahhüdü gerçeklestirilmedi. Tatbikat simdi bir sonraki duyuruya kadar uzatildi” ifadelerini kullanarak, “Tüm isaretler Rus kuvvetlerinin isgale hazirlandigini gösteriyor" dedi.



WALLACE’DAN INSANI KRIZ UYARISI

Wallace, "Sadece Ukraynalilarin degil, Rus halkinin da insani krize, istikrarsizliga ve yaygin acilara yol açan trajik olaylar seyrine girme tehlikesiyle karsi karsiya olduguna inaniyorum" ifadelerini kullanarak, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in Kirim isgalinden ders aldigini umdugunu aktardi.

Wallace, Rusya’yi diplomatik bir çözüm taahhüdü vermeye çagirarak, "Savunma Bakanligi Rus eylemlerini izlemeye, Ukrayna’nin savunma çabalarini desteklemeye ve NATO’nun yanit önlemlerine katkida bulunmaya devam edecek" dedi.

(Aylin Albayrak/IHA)
Kaynak: İHA