Onkoloji Tani Ve Tedavi Merkezinin Temeli Törenle Atildi

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Egitim ve Arastirma Hastanesi bahçesine insa edilecek Onkoloji Tani ve Tedavi Merkezi’nin ikinci etabinin temeli düzenlenen törenle atildi. 30 milyon TL’ye ihale edilen Onkoloji Merkezi 320 günde tamamlanacak.

Onkoloji Tani Ve Tedavi Merkezinin Temeli Törenle Atildi
2020 yilinda Il Özel Idaresi tarafindan ilk etap çalismasi tamamlanan Onkoloji Tani ve Tedavi Merkezi’nin ikinci etap için ihale edilmesinin ardindan çalismalar basladi.

Yaklasik 30 milyon TL’ye ihale edilen Onkoloji Merkezi, 320 günde tamamlanacak. Tüm onkolojik alanlarin tek merkezde toplanacagi Onkoloji Tani ve Tedavi Merkezi’nde kemoterapi, PET, nükleer tip, iyotlu tedavi ve linac tedavisi uygulanacak. Merkezle Ankara ve Samsun’da tedavi gören aylik ortalama 100 hasta ve ailesinin sevkinin önlenmesi ve çevre illerden de sevk almasi planlaniyor.

Törende konusan Il Saglik Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobaci, “Onkoloji Tani ve Tedavi Merkezi ile hem ilimize hem de bölge illere hizmet verilecek ve böylelikle kanser hastalarinin il disi sevklerinin önüne geçilecek. Donanimli saglik ekibimiz ile birlikte Çorum ve çevre illere uzun yillar hizmet verecek bir merkezin Çorum’a kazandirilmasindan dolayi mutluluk duyuyoruz. Merkezimiz toplam 4 bin metrekare kapali alana sahip olacak. Binada toplam 76 oda, 15 adet özel tedavi alani olacak. 1. etabi 2020 yilinda Il Özel Idaresi tarafindan tamamlanan merkezimizin ikinci etap çalismasi baslayarak bu yil içinde hizmete sunulmasi planlanmaktadir” dedi.

Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin da, “Tüm dünya oldugu gibi ülkemizde zor zamanlardan geçiyor. Her sektör her alan bir takim sikintilar yasandi ama en çok sikintiyi saglik çalisanlari yasadi. Çorum Belediyesi olarak her zaman saglik çalisanlarimizin yaninda olduk. Korona virüsten önce de, sonra da hastanemizde ne zaman ihtiyaç varsa yanlarinda olduk. Pandemi sürecinde filyasyon ekiplerine araç destegini hiçbir zaman esirgemedik. 1 yili askindir da filyasyon ve asi ekiplerine belediye olarak destek veriyoruz. Hastanemizin bütün personellerini ücretsiz olarak tasiyoruz” diye konustu.

Çorum’a kanser hastalari için böyle bir merkezin kazandirilmasinda emegi geçenlere tesekkür eden CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ise, “En büyük zenginlik sagliktir. Ben de bir kanser hastasinin yakini olarak onkolojik tedavilerin zorluklarini, onkoloji hastalarinin sikintilarini yakinen biliyorum. Geçmiste Ankara’yi yol etmistik. Çorum’da böyle bir tedavi merkezinin yapilacak olmasini önemsiyorum. Merkezimiz sadece Çorum’a degil, çevre illere de hizmet edecektir. Merkezimizin Çorum’a hayirli olmasi temennisinde bulunuyorum” seklinde konustu.

AK Parti Çorum Milletvekili Oguzhan Kaya, “Çorum için tarihi bir gün. Çorumlular olarak her birimizin bir yakini kanser hastasi. Bazen Ankara’ya, bazen Istanbul’a, bazen Samsun’a bu tedavi için gidip geliyoruz. Yillarca Ankara’yi yol ediyoruz. Hastalarimizin bu dönemde morale, aile sicakligina ihtiyaci varken, gurbette zorlu süreçten geçiyor. Gerçekten biz bunu yasadik ve o hastalarin durumunu çok iyi anliyoruz. Rabbim bu hastaligi kimseye vermesin. Ilimizde bu hastalik için tanidan tedaviye kadar her türlü asamanin gerçeklesecegi, insanlarimizin baska illere gitmeyecegi merkezimizin Çorum’a kazandirilmasinin mutlulugunu yasiyoruz” diye konustu.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da birinci önceliklerinin saglik oldugunu dile getirerek, “Bu tür tedavi merkezlerinin Allah yoklugunu göstermesin ama yolumuzu da düsürmesin. Bizim birinci önceligimiz saglik. Bu konuda Çorum olarak da iddialiyiz. Çorum’u saglikta bölgenin yildizi yapacagiz dedik. Bu noktaya da geldik. Bu konuda taleplerimizi hiçbir zaman geri çevirmeyen Cumhurbaskanimiza ve Saglik Bakanlarimiza tesekkür ediyorum. Bizim ölçegimizde olan hiçbir ilde böyle bir merkez için. Tüm bölge için büyük bir yatirim” ifadelerini kullandi.

Konusmasinda korona virüs salginina dikkat çekerek açiklanan rakamlarin Çorum açisindan tehlikenin geçmedigini gösterdigini aktaran Vali Mustafa Çiftçi de, “Tedbirlere dikkat etmemiz gerekiyor. Maske, mesafe ve hijyen kurallarina uyalim. Asilarini yaptiranlar mutlaka hatirlatma dozlarini yaptirsinlar. Yogun bakimda yatan hastalarin yüzde 85-90’u asi yaptirmayan veya hatirlatma dozu yaptirmayanlardan olusuyor ”dedi.

Çorum’daki asilanma oranlari hakkinda da bilgi veren Vali Çiftçi, “Ilimizde 18 yas üstü vatandaslarimizdan 1. ve 2. doz asisini yaptiranlarin orani yüzde 84.7. Türkiye ortalamasina yakin rakamdayiz. 1. ve 2. doz asisini yaptirmis 12 yas üstü vatandaslarimizin orani ise yüzde 79. Bu noktada da iyiyiz. Ilimizde asilanma oranlari yüksek ama vaka oranlari da yüksek. Bugünlerde test veren her 5 vatandasimizdan 2’si pozitif çikiyor. 2 senelik pandemi sürecinde bugüne kadar bin 619 vatandasimiz hayatini kaybetti” seklinde konustu.

Onkoloji Tani ve Tedavi Merkezi’nin temel atma törenine Vali Mustafa Çiftçi, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, Il Genel Meclis Baskani Mehmet Bektas, AK Parti Il Baskani Yusuf Ahlatci, CHP Il Baskani Mehmet Tahtasiz, Hastane Bashekimi Sinan Zehir, Ticaret Borsasi Baskani Naki Özkubat ve Borsa Meclis Baskani Yilmaz Kaya ile hastane personeli katildi.

Kaynak: İHA