Ingiltere'de Covid-19 Salgininda Karantina Uygulamasi Kaldirildi

Ingiltere Basbakani Boris Johnson, 24 Subat’tan itibaren Ingiltere’de Covid-19 testi pozitif çikan kisiler de dahil olmak üzere ülkedeki tüm karantina önlemlerinin kaldirilacagini duyurdu.

Ingiltere'de Covid-19 Salgininda Karantina Uygulamasi Kaldirildi
Ingiltere Basbakani Boris Johnson, Avam Kamarasi’nda yaptigi konusmada, Covid-19 testi pozitif çikan kisiler de dahil olmak üzere ülkedeki tüm karantina önlemlerinin 24 Subat’tan itibaren kaldirilacagini duyurdu. Johnson, pandemi boyunca ücretsiz sunulan Covid-19 testlerinin 1 Nisan’dan itibaren en yaslilar ve savunmasiz gruplar haricindeki kisilere ücretli olacagini ifade etti.

Johnson, insanlarin isterlerse test satin almalarina olanak verilmesi için hükümetin perakendecilerle birlikte çalistigini da sözlerine ekledi.

Johnson, Covid-19’un ortadan kaybolmayacagini ve kisitlamalari kaldirmadan önce virüsün ortadan kalkmasini beklemenin yanlis bir yaklasim olacagini belirterek, "Pandemi bitmedi ancak Omicron dalgasinin zirvesini geçtik" dedi.

Hükümetin "Covid-19 ile yasama" stratejisini açiklayan Johnson, "Asi programi sayesinde artik büyük ölçüde hükümet kisitlamalarindan kisisel sorumluluga geçebilecegiz" ifadelerini kullandi. Johnson, “Birbirimize karsi sorumluluk duygusuna güvenmemizin zamani geldi. Asilar ve tedaviler, ileriye dönük ilk savunma hattini olusturacaktir" dedi.

Kaynak: İHA