Demokratik Saglik Sen Genel Baskani Demircan'dan Banka Promosyonlari Için Revize Talebi

Demokratik Saglik Sen Genel Baskani Togan Demircan, banka promosyon anlasmalari kamu görevlilerinin lehine sonuçlanana kadar örgütlü güçlerini kullanacaklarini belirterek, "Enflasyon oranlarinda promosyon sözlesmeleri güncellenmelidir" dedi.

Demokratik Saglik Sen Genel Baskani Demircan'dan Banka Promosyonlari Için Revize Talebi
Demokratik Saglik Sen Genel Baskani Togan Demircan, bankalar ile idareler arasinda yapilan anlasmalar neticesinde kamu görevlilerine ödenen promosyon tutarlarinin revize edilmesi gerektigini söyledi.

2019-2020 yillari arasinda gerçeklesen promosyon tutarlari ile yakin zamanda imzalanan banka promosyon tutarlari arasinda olusan farkin kendilerinin güncelleme talep etmesine sebep oldugunu belirten Demircan, “Bazi illerde banka promosyonlarinin revize edilmis olmasi da hakli talebimizi ortaya koymaktadir” dedi.



“Kaybeden taraf memur arkadaslarimiz olmamali”

Demircan, 2007/21 sayili genelge hükmünde "promosyon sözlesmeleri en az iki yil, en çok bes yillik sürelerle imza altina alinmali" maddesinin oldugunu hatirlatarak, “Biz kurumlarimizdan promosyon sözlesme sürelerini kisa vadeli tutmamalarini istiyoruz. Memuru her ne ad altinda olursa olsun temsil eden sendikalarin da bu tip anlasmalar öncesinde gerekirse ekonomistlerden görüs almalari gerektigini düsünüyoruz, zira bu sözlesmeler nedeniyle kaybeden taraf memur arkadaslarimiz olmamali” diye konustu.



“Kamu görevlilerinin lehine sonuçlanana kadar örgütlü gücümüzü kullanacagiz”

Birkaç ilde banka promosyonlarinin revize edilmesini istediklerini ve kurumlar arasinda yazismalarin devam ettigini ifade eden Demircan, sözlerini söyle sürdürdü:

“Ancak biz bu konudaki ciddiyetimizin daha net anlasilmasi için bankalar tarafindan üyelerimize ve kamu çalisani arkadaslarimiza sunmus olduklari kredi karti, kredili mevduat hesabi, otomatik ödeme talimati gibi ürünleri iptal ettirme çagrisinda bulunduk. Ve birkaç saat gibi kisa zaman diliminde binlerce dilekçe topladik. Enflasyon oranlarinda promosyon sözlesmeleri güncellenmelidir. Banka promosyonlari basta üyelerimiz ve diger kamu görevlisi arkadaslarimizin lehine sonuçlanana kadar örgütlü gücümüzü kullanacagimizi muhataplari ile paylasmak isteriz.”
Kaynak: İHA