Futbol Tutkusuyla 8 Ayda Kanseri Yenen Genç Futbolcu Sahalara Geri Döndü

Isparta Iyas Spor Futbol Kulübü’nde oynayan 19 yasindaki yetenekli futbolcu Murat Becek, yakalandigi lenf kanserini futbol tutkusu ve çevresinin destegiyle 8 ayda yenerek futbola ve sahalara geri döndü.

Futbol Tutkusuyla 8 Ayda Kanseri Yenen Genç Futbolcu Sahalara Geri Döndü
Isparta Iyas Spor Futbol Kulübü’nde 2014 yilindan beri top kosturan genç futbolcu, yaklasik 1 yil kadar önce boynunda çikan sislik nedeniyle hastaneye gitti. Yapilan inceleme ve testlerin ardindan 19 yasindaki Murat Becek’in lenf kanseri oldugu ortaya çikti. Tahlillerini verdikten sonra sonuçlar belli olmadan Samsun’a futbol kampina giden genç sporcu, Samsun’dan dönünce kanser oldugunu ögrendi. Her seye ragmen pes etmeyen genç futbolcu, vakit kaybetmeden hemen tedavisine basladi.

Bu süre içinde ailesi, hocalari, takim arkadaslari ve Iyas Spor Yönetim Kurulu Baskani Süleyman Dagli ve yönetimi Murat’i yalniz birakmayarak büyük destek oldu. Futbolcu genç kanser tedavisi görmesine ragmen antrenmanlara katilamasa da sürekli sahaya arkadaslarini izlemeye giderek büyük moral buldu ve 8 ay gibi kisa bir sürede kanseri tamamen yenerek futbola ve sahalara geri döndü.

Kendinden örnek göstererek bu durumu yasayan insanlara tavsiyelerde bulunan Murat Becek, "Bu hastaligi yasayan insanlarin motivesi asla düsmesin, hep ben bu hastaligi yenecegim desinler. Çünkü ne kadar motiveniz yüksek olursa o kadar kolay bu hastaligi atlatabilirsiniz’’ dedi.

Yasadigi süreçten bahseden Becek, "2014 yilindan beri Iyas Spor Futbol Kulübü’ndeyim. Bundan 1 yil önce boynumda yag bezesi gibi bir sislik fark ettim, ne olur ne olmaz diye bir süre sonra doktora gittim. Ilk basta parça alindi ama anlayamadilar, çikan parçayi incelemek için Antalya Akdeniz Üniversitesi Arastirma Hastanesine gönderdiler. O sirada futbol için Samsun’a denenmeye gittim, 2 hafta orada kaldim. Oranin dönüsünde raporlari hastaneye götürdüm ve lenfoma kanseri oldugumu ögrendim. Tedaviye basladik, tedavim Isparta’da sürdü. 8 kür kemoterapi aldim, her kürüm iki ilaçtan olusuyordu. 15 güne bir aliyordum, tedavim 8 ay sürdü. Bu süreçte ailem, kulübüm ve arkadaslarim hep yanimdaydi. Her gün arayip sordular’’ diye konustu.



"Futboldan hiç uzak durmadim’’

Tedavi süresi zarfinda bile futbola ara vermeyen Murat Becek, "Idmanlarimiz devam ediyordu, oynamasam da sürekli idmanlara gittim, evde kendim hep çalistim. Yaklasik 8 ay böyle sürdü. Doktorumla konustugumda su an tamamen kanseri atlattim. 3 ay aralikla kontrollerim basladi onlara gidecegim. Motiveniz asla düsmesin moraliniz ne kadar yüksek olursa hastaligi o kadar kolay atlatabilirsiniz’’ ifadelerine yer verdi.

"Ümidimizi hiç kaybetmedik’’

Genç futbolcunun yasadigi süreçten bahseden Isparta Iyas Spor Futbol Kulübü Teknik Sorumlusu Gökhan Görgülü ise, "Bu süreç aslinda bizi ilk baslarda ürküttü ama erken teshis olmasi ve Murat’in genç bir sporcu olmasi, futbolun içinde yetismesi tedavi sürecinde bizi biraz rahatlatti. Ilk önce biraz korktuk ama sonradan sporun içinde devamli kalmasi, antrenmanlara katilamasa bile izlemeye gelerek hep bizle beraber olmasi tedavisinin iyi geçmesine sükürler olsun diyoruz, güzel bir sekilde atlattik. Allah kimsenin basina vermesin zor bir durum ama tabii arkadaslarinin, ailesinin ve bizim yaninda olmamiz moral oldu. Murat küçüklügünden beri yetistirdigimiz, gelecegi olan bir oyuncu, kanat forvet oynuyor. Hastaligini ögrendigimde Murat Samsun’da 15 gün kamptaydi. O oradayken sonuç bana iletildi ama Murat gelene kadar ben ona bilgi veremedim. Ben çok üzüldüm, benim de evlatlarim var. Buradaki sporcularimiz da bizim evlatlarimiz. Biz burada bir aileyiz. Ümidimizi hiç kaybetmedik. Murat ileride üst liglerde oynayabilecek bir çocuk’’ seklinde konustu
Kaynak: İHA