Viyana'da Camiye Saldiri

Avusturya’nin baskenti Viyana’da Avusturya Türk Islam Kültür ve Sosyal Yardimlasma Birligi (ATIB) Merkez Camisi’ne kimligi belirsiz kisiler tarafindan düzenlenen saldirida giris katin camlari kirildi.

Viyana'da Camiye Saldiri
Viyana’da kimligi belirsiz kisiler, ATIB Merkez Camisi’ni hedef aldi. ATIB Baskani Fatih Yilmaz saldiriya iliskin yaptigi açiklamada, "ATIB Merkez Camisi’nin giris katindaki camlarin kirilmasi suretiyle bir saldirida bulunulmustur. Kamera kayitlarindan elde edilen görüntülere göre söz konusu kisiler saldiri esnasinda terör örgütü sempatizanlarinin yaptigi isareti yapmaktadirlar. Üç aylarin baslangici olan böyle bir günde buradaki millet varligimizin disinden tirnagindan artirarak insa ettikleri merkez camimize yapilan alçak saldiriyi siddetle ve nefretle kiniyoruz. Güvenlik güçleri ile irtibata geçilmis olup, faillerin bir an önce yakalanip hak ettikleri cezalarinin verilmesi talebi kendilerine iletilmistir" dedi.



"Avusturya makamlarindan beklentimiz, maskeli saldirganlari tespit edip adalete teslim etmesidir"

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun ise saldiriya iliskin yaptigi açiklamada, ATIB yöneticilerinin emniyet güçleriyle irtibata geçerek gerekli girisimlerde bulundugunu belirtti.

Büyükelçi Ceyhun, Türkiye’nin Viyana Baskonsolosu Cafer Mert Özmert’in de ATIB’i ziyaret ederek bilgi aldigini aktardi. Ceyhun, "Avusturya makamlarindan beklentimiz, olay anina iliskin güvenlik kamera kayitlarini da degerlendirerek, iki kisi oldugu görülen maskeli saldirganlari tespit edip adalete teslim etmesidir" diye konustu.

Kaynak: İHA