İstanbul'da esrarengiz kazı! Güvenlik önlemleri gece boyunca devam etti

İstanbul Büyükçekmece’de boş bir arazide polis ekipleri, iş makinesi ve helikopterle arama yaptı. Yapılan aramanın ardından ekipler olay yerinden ayrılırken bir polis ekibi bölgede tedbir amaçlı bekledi.

İstanbul'da esrarengiz kazı! Güvenlik önlemleri gece boyunca devam etti
Polis ekipleri, akşam saatlerinde Büyükçekmece Pınartepe Mahallesi Şehit Celal Madendere Caddesi ve Yücedağı Caddesi kesişiminde bulunan boş bir arazide iş makinesi ve helikopterle arama yaptı.

Arama sırasında çevrede güvenlik önlemi alındı. Uzun süre yapılan aramaların ardından polis ekipleri bölgeden ayrıldı.

NÖBET GECE BOYUNCA DEVAM ETTİ

Arama yapan ekiplerin bölgede ayrılması sonrasında bir ekip bölgede tedbir amaçlı nöbet tuttu.

 KAZININ SIRRI ORTAYA ÇIKTI

Büyükçekmece'de polis ekiplerinin dün akşam saatlerinden beri yaptığı kazının detayları ortaya çıkmaya başladı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 39 yaşındaki Murat K.'nın kayıp olduğuna dair yapılan ihbar sonrası soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

TANIK İDDİASI HAREKETE GEÇİRDİ

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, kayıp olan Murat K. hakkında 20 Ocak'ta 'Kasten öldürme' ve 'Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından soruşturma başlattı. Bu kapsamda ifadesi alınan bir tanığın Murat K.'nin cesedinin Büyükçekmece'deki boş bir araziye gömüldüğünü iddia etmesiyle polis tarafından bölgede arama çalışmaları başlatıldı.

Kayıp olan Murat K.'nın 20'den fazla adli sicil kaydının olduğu öğrenilirken çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği görevlilerince yürütülen bir soruşturma kapsamında yapılan kazı çalışması gün içerisinde de devam edeceği öne sürüldü. Çalışmaların yapıldığı alan gece boyu da denetim altında tutuldu.