Bolu Belediyesi'nden 2 Bin 500 Aileye Elektrik Ve Dogalgaz Yardimi

Bolu Belediyesi, elektrik ve dogalgaza gelen zamlarin ardindan kentte yasayan ihtiyaç sahibi 2 bin 500 aileye aylik 300 lira elektrik, 6 ay boyunca da 500 lira dogalgaz yardimi yapma karari aldi.

Bolu Belediyesi'nden 2 Bin 500 Aileye Elektrik Ve Dogalgaz Yardimi
Bolu Belediyesi, elektrik ve dogalgaza gelen zamlarin ardindan kentte yasayan ihtiyaç sahibi aileler için belediye meclisinde yardim karari aldi. Subat ayi meclis toplantisinda alinan kararla birlikte 2 bin 500 yoksul aileye aylik 300 lira elektrik, 6 ay boyunca da 500 lira dogalgaz yardimi yapilacak.

“Objektif sekilde tespit edecegiz”

Alinan kararla ilgili açiklamalarda bulunan Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan, “Bu yoksul insanlar için ihtiyaç sahibi insanlar için ek olarak ne yapabilecegimizi düsündük. Türkiye’de ilk kez belediye olarak 2 bin 500 aileye aylik 300 lira elektrik yardimi, 6 ay boyunca da 500 lira dogalgaz yardimi yapmaya karar verdik. Burada en yoksul en ihtiyaç sahibi 2 bin 500 kisiden bahsediyorum. Bunlari objektif bir sekilde tespit edecegiz. Bunlari yaparken 2 kurulumuz var. Biri inceleme, digeri degerlendirme kurulu. Kimsenin siyasi görüsüne ya da baska bir seyine bakmayacagiz. Fakir mi zengin mi? Bizim için önemli olan sadece bu” dedi.



AK Partili üyeler tepki gösterdi

Alinan karara evet oyu kullanmayan AK Parti meclis üyelerini elestiren Özcan, “Bu karara firesiz bir sekilde evet oyu kullanan CHP, IYI Parti ve MHP meclis üyelerine tesekkür ediyorum. Ama AK Parti üyelerinin bu karara evet oyu vermedigini bütün Bolu gördü. Bütün Türkiye de duysun. Hani siz fakir fukaradan yanaydiniz. Sizin tuzunuz kuru. Faturalar ne gelirse gelsin umurunuzda degil. Bizim bundan hiçbir siyasal beklentimiz yok. Tamamen bu toplumun yoksullarina karsi vicdan borcumuz. Hükümete de, muhalefete de sesleniyorum. Muhalefet çiksin yoksullarla ilgili somut önerilerini kamuoyuyla paylassin” diye konustu.

Kaynak: İHA