2022 Lise Nakil İşlemleri Ne Zaman Yapılır? MEB Nakil Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yarıyıl tatilinin bitmesine az bir süre kala birçok öğrenci konu hakkında araştırmalara başladı. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında nakil işlemi neye göre yapılır sorusu yer alıyor. Peki, nakil işlemi neye göre yapılır? Nakil başvuruları ne zaman? Nakil işlemleri ne zaman yapılır? İşte merak edilenler...

2022 Lise Nakil İşlemleri Ne Zaman Yapılır? MEB Nakil Başvurusu Nasıl Yapılır?
Şubat ayının gelmesiyle yarı yıl tatilinde olan birçok öğrenci konu hakkında araştırmalara başladı. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında ise 2022 lise nakil işlemleri ne zaman yapılır ve MEB nakil başvurusu nasıl yapılır sorusu oldukça aratılıyor. Konu kapsamında okul değiştirmek isteyen birçok öğrenci araştırmalara başladı. 2022 lise nakil işlemleri nasıl yapılır ve MEB nakil başvurusu nasıl yapılır sorularına cevap almak için haberimizin detaylarını takip edebilirsiniz.


2022 Lise Nakil İşlemleri Ne Zaman Yapılır? MEB Nakil Başvurusu Nasıl Yapılır?

2022 Lise Nakil İşlemleri Ne Zaman Yapılır?


Yarıyıl tatilinin gelmesinin ardından birçok öğrenci nakil işlemleri hakkında araştırmalara başladı. Bu kapsamda en sık aratılanlar arasında 2022 lise nakil işlemleri ne zaman ve MEB 2. Dönem lise nakil başvuruları ne zaman sorusu sık sık aratıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2022 lise nakil işlemleri tarihi için henüz net bir açıklama yapılmadı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından konu hakkında yapılan açıklama şu şekilde;

Nakil ve geçiş işlemleri; Ortaöğretim kurumları arasında nakil ve geçişler, 37'nci madde hükümleri çerçevesinde; merkezi sınavla öğrenci alan okulların açık kontenjanlarına, öğrencinin;

• Merkezi sınav puanının naklen gitmek istediği okuldaki aynı sınıf seviyesinde yerleştirme sonucunda oluşan en düşük puanlı öğrencinin puanından az olmaması kaydıyla puan üstünlüğüne göre yapılır.

• Ortaöğretim kayıt alanı içindeki okullara tercihe bağlı olarak yapılır. Okulların açık kontenjanları e-Okul sisteminde ilan edilir.

• Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır. Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır.


2022 Lise Nakil İşlemleri Ne Zaman Yapılır? MEB Nakil Başvurusu Nasıl Yapılır?

Nakil İşlemi Neye Göre Yapılır?


Okul değiştirmek isteyen birçok öğrenci bu konu hakkında baz alınan kriterleri merak ediyor. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında nakil işlemi neye göre yapılır sorusu oldukça aratılıyor. Birçok kişi tarafından merak edilen bu konu hakkında baz alınan kriterlerde değişikliğe gidildi. Puan durumunun eşit olması halinde yaşı küçük olan öğrenciye öncelik verilirken artık başarı puanı da kontrol edilecek. Bu nedenle birçok öğrenci konu kapsamında detayları merak ediyor. Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulu olan Anadolu liseleri ile Anadolu liseleri kolaylıkla kendi aralarında nakil işlemi yapabilecek. Boş kontenjan ve başarı puanı üstünlüğü olması durumunda 12. Sınıfa kadar nakil işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Nakil işlemlerinin ne zaman yapılacağı hakkında henüz bir tarih belirtilmedi. Konuyla ilgili güncel gelişmelerden haberdar olmak için sitemizi takip edebilirsiniz.