2 Şubat Çarşamba Sahur Vakti Ne Zaman? İftar Saat Kaçta?

Üç ayların başlamasına saatler kala birçok kişi konu hakkında araştırmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda en merak edilenler arasında 2 Şubat Çarşamba sahur vakti ne zaman sorusu yer alıyor. Peki, 2 Şubat Çarşamba sahur ne zaman? İftar saat kaçta? 3 Aylarda hangi dualar edilmeli? İşte merak edilenler...

2 Şubat Çarşamba Sahur Vakti Ne Zaman? İftar Saat Kaçta?
Üç ayların başlamasına saatler kala birçok kişi konu hakkında araştırmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda en sık aratılanlar arasında 2 Şubat Çarşamba sahur vakti ne zaman ve iftar saat kaçta soruları oldukça merak ediliyor. Bu önemli günde oruç tutmak isteyen birçok kişi 2Şubat Çarşamba sahur vakti ne zaman ve iftar saat kaçta sorularına cevap aramaya başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan saatler sabah saatlerinden itibaren oldukça araştırıldı. 2 Şubat Çarşamba sahur vakti ne zaman ve iftar ne zaman sorularına cevap almak için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.

2 Şubat Çarşamba Sahur Ne Zaman?


Birçok kişi tarafından sahur vakitleri oldukça merak ediliyor. Üç ayların başlamasının ardından bu mübarek gün için hazırlıklara başlayan birçok kişi konu kapsamında araştırmalarını hızlandırdı. 2 Şubat Çarşamba sahur ne zaman ve bugün sahur ne zaman soruları en sık aratılanlar arasında yer alıyor. 2 Şubat Çarşamba günü İstanbul’da imsak vakti 06.40’da yapılacak.


2 Şubat Çarşamba Sahur Vakti Ne Zaman? İftar Saat Kaçta?

Üç Aylarda Ne Zaman Oruç Tutulur?


Üç ayların başlamasına sayılı saatler kala birçok kişi konu hakkında araştırmalarını hızlandırdı. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında üç aylarda ne zaman oruç tutulur sorusu yer alıyor. Üç ayların başladığı gün birçok kişi oruç tutmak istiyor. Konuyla ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Halk arasında üç aylar diye bilinen Recep, Şaban ve Ramazan ayları mübarek aylardır. Nitekim Hz. Peygamber, Recep ayı girdiğinde “Allah’ım! Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” diye dua etmiştir (Ahmed b. Hanbel, Müsned, I, 259). Ramazan ayında oruç tutmak farzdır (Bakara, 2/184-185). Recep ve Şaban aylarında ise; Hz. Peygamberin (s.a.s.) diğer aylara oranla daha fazla nafile oruç tuttuğu, ancak Ramazan’ın dışında hiçbir ayın tamamını oruçlu geçirmediği hadis kaynaklarında yer almaktadır (Buhârî, Savm, 52-53; Müslim, Sıyâm, 173-79). Bu itibarla, Recep ve Şaban aylarının aralıksız olarak oruçlu geçirilmesinin dinî bir dayanağı yoktur. Kişi, sağlığı müsait olup güç yetirdiği takdirde bu aylarda dilediği kadar nafile oruç tutabilir. Açıklamalarında bulundu.


2 Şubat Çarşamba Sahur Vakti Ne Zaman? İftar Saat Kaçta?

Üç Aylar Duaları Nelerdir?


Bu mübarek günde güzel dualarla isteklerini dile getirmek isteyenler üç aylar duaları nelerdir sorusuna cevap aradı. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında birçok kişi detayları merak ediyor. İbnü Abbas tarafından belirtilen ve üç aylar zamanı okunması tavsiye edilen dua şu şekilde;
“Kendisinden başka hiçbir ilah bulunmayan, Hayy ve Kayyûm olan O büyük Allah-u Teala’dan, mağfiret talep ederim. Kendisi hakkında ne bir zarara ne bir faydaya, ne ölüme, ne de yaşamaya ve ne de dirilmeye mâlik olmayan, (günahlar işleyerek) kendisine zulmetmiş bir kulun tevbesiyle, O’na tevbe ederim’ derse, Allah-u Teala (o kişinin sevab ve günahlarını yazmakla görevli) iki meleğe: ‘Bu kulun amel defterindeki günahlarıyla alakalı yazıları yakın!’ diye vahyeder.”