'Yildirim'i Ortak Akilla Yönetmeye Devam Edecegiz'

Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, mahallelerin sorunlarini ögrenmek ve istisare etmek için sik sik muhtarlarla bir araya geliyor ve vatandaslarla bulusuyor. Saha ziyaretleri kapsaminda, Umurbey Mahallesi Muhtari Hayri Gürkoru’yu ziyaret eden Belediye Baskani Oktay Yilmaz, mahallede yapilacak projeler üzerine Muhtar Gürkoru ile istisare etti ve yapilmasi planlanan çalismalari yerinde inceledi. Ardindan mahalle sakinleri ile bir araya gelen Yilmaz, esnafa ‘hayirli isler’ diledi ve vatandaslarin taleplerini dinleyip notlarini aldi. Gençlerle sohbet eden, esnaf ve vatandaslarla mahallenin ihtiyaçlarina yönelik istisarelerde bulunan Baskan Yilmaz, “Mahalle ziyaretleriyle, belediye makamini vatandasimizin ayagina götürüyoruz. Mahallelerimizin hangi hizmete ihtiyaci oldugunu, o mahallenin sakinlerinden daha iyi kimse bilemez. Bu nedenle biz de hizmet ve projelerimizi sahada, hemsehrilerimizi dinleyerek sekillendiriyoruz” dedi.

'Yildirim'i Ortak Akilla Yönetmeye Devam Edecegiz'
“Muhtarlarimiz yerel yönetimlerin temel tasidir”

Yildirim’da, muhtarlar ile uyumlu bir çalisma ortami yakaladiklarini belirten Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Yerel yönetimlerin temel tasi olan muhtarlarimiz, bizlerin yakin çalisma arkadaslaridir. Muhtarlik müessesi yerel demokrasinin ilk halkasidir. Yildirim Belediyesi olarak rutin sekilde muhtarlarimizla bir araya geliyoruz. Bu hafta Umurbey Mahallesi muhtarimiz ile görüsüp, mahallemizde yapmayi planladigimiz projeler üzerine fikir alisverisi yaptik ve Talimhane bölgesinde incelemelerde bulunduk. Talimhane bölgesinde mahallemizin ihtiyacina yönelik bir alan olusturacagiz. ‘Daha yasanilabilir bir Yildirim’ hedefimize giden yolda muhtarlarimizin katkisi ve destegi bizler için çok önemli. Muhtarlarimizla omuz omuza Yildirim’a hizmet ediyoruz ve hep birlikte daha iyiye tasiyacagiz” dedi.

Sorunlara yerinde çözüm

Vatandaslarla bulusmadan, esnafi dinlemeden, mahalleleri sokak sokak gezmeden üretilen hizmetin yeteri kadar faydali olmayacagini belirten Baskan Oktay Yilmaz, “Göreve geldigimiz günden bu yana hep ortak akil vurgusu yaptik. ‘Yildirim’i, Yildirimlilarla birlikte yönetecegiz’ demistik. Bu sözümüzün geregi olarak Yildirim’i mahalle mahalle gezip, vatandaslarimizla bulusuyoruz. Onlarin taleplerini, önerilerini ve sikâyetlerini dogrudan ilk agizdan dinliyoruz. Mevcut sorunlari yerinde görüp, çözümü de yerinde üretiyoruz. Mahallelerimizi gezmeye, vatandaslarimizla bulusmaya ve Yildirim’i sahadan yönetmeye devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA