Op. Dr. Abuzaid Açiklamasi 'Çocuklarda Orta Kulak Iltihabi Isitme Kaybina Neden Olabiliyor'

Kizilay Kartal Hastanesi Kulak Burun Bogaz, Bas ve Boyun Cerrahisi Uzmani Op. Dr. Gazi Abuzaid, çocuklarda orta kulak iltihabinin isitme kaybina neden olabildigini, iltihaba karsi dikkatli olunmasi gerektigini söyledi.

Op. Dr. Abuzaid Açiklamasi 'Çocuklarda Orta Kulak Iltihabi Isitme Kaybina Neden Olabiliyor'
Kizilay Kartal Hastanesi’nde uygulanan yeni yöntemle bir hasta duyma yetisine tekrar kavustu. Kulak Burun Bogaz, Bas ve Boyun Cerrahisi Uzmani Op. Dr. Gazi Abuzaid, hastaya uygulanan yeni tedavi yöntemi hakkinda bilgi verdi. Op. Dr. Gazi Abuzaid, “Bize basvuran hasta çocukluk döneminden bu yana isitme kaybi yasiyordu. Yillar içerisinde çok farkli tedavi yöntemleri denenmis ancak isitme saglanmamisti. Cihaz kullanimi önerilmis ancak hasta tercih etmemis. Bize geldiginde isitme testini yaptik ve kaybin sebebinin orta kulak oldugunu tespit ettik. Hastaya ameliyat ile isitmeyi onarabilecegimizi anlattik” dedi.



“Hasta ameliyatin bittigi anda bile çok iyi isittigini belirtti”

Op. Dr. Gazi Abuzaid , “Hasta ameliyati kabul etti. Kesif ameliyati yaparken sik sik orta kulak iltihabina bagli olarak ortak kulak isitme kemiklerinin tamamen yok oldugunu gördük. Isitme protezi kullanarak orta kulak isitme mekanizmasini olusturduk. Hasta ameliyatin bittigi anda bile çok iyi isittigini belirtti” ifadelerini kullandi.

“Çocuklarda orta kulak iltihabina dikkat”

Çocuklarda olusabilecek orta kulak iltihabina karsi dikkatli olunmasi gerektigini vurgulayan Abuzaid, konuyla ilgili sunlari söyledi:

“Çocuklarda yaygin olarak gözlemlenen belirtiler arasinda özellikle yatarken ortaya çikan kulak agrisi, kulakta çekilme hissi, uyumada güçlük, normalden daha fazla aglama, normalden daha fazla asabiyet, duymada ve seslere tepki göstermede güçlük, denge kaybi, bas agrisi, 38 derece veya üzeri ates, kulakta akinti, istah kaybi, kusma, ishal yer alabilir. Kulak iltihabinin belirtileri, bazi farkli saglik sorunlarinin habercisi olabilir. Dogru teshis ve erken tedavi önemlidir.”
Kaynak: İHA