Nürnberg Türkiye-Almanya Film Festivali Basliyor

Almanya’da bu yil 26’nci kez düzenlenecek olan Türkiye-Almanya Festivali, Tafelhalle’de 11 Mart tarihinde gerçeklestirilecek gala ile baslayacak.

Nürnberg Türkiye-Almanya Film Festivali Basliyor


Almanya’daki en köklü Türk film festivali olan ve iki ülke arasindaki en önemli sinema etkinliklerinden biri olarak kabul edilen Nürnberg Türkiye-Almanya Festivali’nde bu sene onur ödülleri, Claudia Tronnier (ARTE Sinema ve Televizyon Filmleri Genel Baskani), Perihan Savas ve Ahmet Boyacioglu‘na (Uluslararasi Altin Portakal Antalya Film Festivali, Gezici Film Festivali Sanat Yönetmeni) verilecek. Bergen filmiyle açilisi gerçeklesecek olan Festivalin galasina, Bergen filminin yapimcisi Mine Sengöz, Bergen filminin oyunculari Farah Zeynep Abdullah, Erdal Besikcioglu, Nergiz Öztürk ve Tilbe Saran katilacak. Festivale, Nürnberg Anakent Belediye Baskani Marcus König, Nürnberg ikinci Belediye Baskani Prof. Dr. Julia Lehner ve Uluslararasi Film Elestirmenleri Federasyonu (FIPRESCI) Genel Sekreteri Klaus Eder ile birlikte çok sayida davetli katilacak.

Festival, iki ülke arasinda kültürler arasi dayanismayi pekistiriyor

Türkiye-Almanya Film Festivali’yle ilgili Inter Forum Dernegi Genel Baskani Adil Kaya, “Geçtigimiz yil Covid-19 salgini nedeniyle gecikmeli baslayan Film Festivali, bu yil 11-20 Mart tarihleri arasinda yapilacak. 1992 yilinda Türkiye Sinema Günleri adi altinda baslayan Türkiye-Almanya Film Festivali’nin bu yil 26’ncisi gerçeklesecek. Iki ülke sinemasini konu alan filmlerin gösterildigi Türkiye-Almanya Film Festivali, kültürlerarasi iletisimi sinema sanati baglaminda sürekli kilan tek film festivali” dedi.



Film Festival Yönetmeni Ayten Akyildiz ise, “Almanya’nin önde gelen festivallerden biri sayilan Türkiye-Almanya Film Festivali, iki ülke sinema sanati arasinda kültürlerarasi birliktelige ve dayanismaya hizmet etmektedir. Bu nedenle izleyicilere, iki ülke sinemasinin güncel örneklerini benzeri olmayan genis bir yelpazede sunmakta ve bunu yaparken çok önemli toplumsal ve kültürel islevler yerine getirmektedir‘‘ dedi.

Türkiye-Almanya Film Festivali 20 Mart Pazar günü sona erecek.
Kaynak: İHA