MHP Genel Baskan Yardimcisi Yalçin Açiklamasi 'Bekamizin Ve Millî Hâkimiyetin Imanli Ve Sarsilmaz Bekçileriyiz'

‘Adim Adim 2023 Ilçe Ilçe Anlatma Ve Aydinlatma Toplantilari’ kapsaminda Izmir Bayrakli’da açiklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Baskan Yardimcisi, Istanbul Milletvekili Semih Yalçin, “Bekamizin ve millî hâkimiyetin imanli ve sarsilmaz bekçileriyiz” dedi.

’Adim Adim 2023 Ilçe Ilçe Anlatma Ve Aydinlatma Toplantilari’ kapsaminda Izmir Bayrakli’ya ziyaret gerçeklestiren MHP Genel Baskan Yardimcisi Semih Yalçin, açiklamalarda bulundu. Bayrakli’nin Akdeniz’deki Türk hâkimiyetini sürdürmek için levent toplayan Osmanli denizcilerinin bayrak açtigi yerde kuruldugunun altini çizen Yalçin, “Adim Adim 2023 Ilçe Ilçe Anlatma ve Aydinlatma Toplantilari kapsaminda Izmir Bayrakli’da sizlerle bir arada olmanin bahtiyarligini yasiyorum. Söz konusu toplantilar için baslangiç olarak Bayrakli’nin seçilmesi, elbette bosuna degildir. Sizler çok iyi bilirsiniz ki bu güzide ilçemiz, Akdeniz’deki Türk hâkimiyetini sürdürmek için levent toplayan Osmanli denizcilerinin bayrak açtigi yerde kurulmustur. Bayragin dalgalanmasi veya açilmasi, birden çok anlam ifade etmektedir. Burada ikisini hatirlayalim istedim. Birincisi, bayragin bir milletin egemenligini temsil etmek üzere dalgalanmasidir. Göklerimizde nazli nazli dalgalanan Türk bayragi da bizim için öyledir. Topraklarimizdaki ebedî ve ezelî Türk hâkimiyetini simgelemektedir. Ikincisi; herhangi bir haksizliga, herhangi bir hukuksuzluk ve kanunsuzluga karsi baskaldirma, onu reddetme amaciyla bayrak açilmasidir. MHP mensuplari ve teskilatlari olarak biz zaten sanli al bayragimizin gölgesindeyiz” seklinde konustu.

“Bekamizin ve millî hâkimiyetin imanli, sarsilmaz bekçileriyiz”

Küresel aktörlerin topraklarimizdaki elçileriyle kapali kapilar ardinda yazilan ihanet senaryolarina bayrak açtiklarini ifade eden Yalçin, “Burada toplanmamizin sebebi, zillet ittifaki ve yedisi bir yerde ihanet korosunun entrika ve tezgâhlarina bayrak açtigimizi ilan etmektir.Bayrakli’dan aziz milletimize duyuruyoruz. Zillet cephesinin Cumhur Ittifaki ve MHP’ye karsi yürüttügü karalama kampanyalarina, yalana, dolana, hileye, iftiraya bayrak açtik. Küresel aktörlerin topraklarimizdaki elçileriyle kapali kapilar ardinda yazilan ihanet senaryolarina bayrak açtik. Askerimizi, polisimizi sehit eden; sivil vatandaslarimizi, kundaktaki bebeleri gözünü kirpmadan öldüren cinayet sebekesi PKK ile is tutan ama bunu gizlemek için türlü türlü desiselere basvuran bu kirli ittifakin bütün kirli çamasirlarini ortaya dökecegiz. Açtigimiz mücadele bayragini, is birlikçilerin gönüllü lokomotifi CHP’nin birinci çiktigi ilçe ve illerden baslayarak bütün vatan sathinda dalgalandiracagiz. Millet dururken, küresel aktörlerin çikarlarina hizmet eden bu ser is birliginin halktan kopmus IP’ligini pazara çikaracagiz” dedi.

“HDP, zillet ittifaki için altin yumurtlayan devekusudur”

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun oy bekledigi kitleleri suça azmettirdigini vurgulayan Yalçin, “Devekusu diyorum, çünkü PKK’nin siyasi kolu basini zilletin içine gömmekteyse de gövdesi disaridadir. Ser isbirliginin öncü kuvveti CHP; bir yandan hak ve adalet, esitlik ve baris naralari atarken diger yandan da kalabaliklari hukuksuzluga, kanunsuzluga çagirmaktadir.CHP’nin basi Kemal Kiliçdaroglu, oy bekledigi kitleleri suça azmettirmektedir. Daha aday adayiyken suça tesvike meyleden bir siyasi figürün, seçildiginde devleti hangi badirelere sürükleyecegini varin siz tahmin edin.HDP, zillet ittifaki için altin yumurtlayan devekusudur Biri giyabi, altisi vicahi ortak olmak üzere Yedisi Bir Yerde korosunun son toplantilarinda aldiklari karari 28 Subat’ta açiklayacaklarini ilan etmeleri de suuraltlarindaki vesayetçi kafanin disavurumudur. Cumhur Ittifaki düsmanligi, bunlari bir arada tutmaya yetmeyecektir. Bu yedili çeteye sonradan eklemlenen iki partinin, özellikle sözde Gelecek ve Deva Partilerinin kendilerine ihtirasla alan açmaya çalismasi, toplanti masasinin altina konmus saatli bombadan farksizdir. Ayrica bu iki mikropartikül partinin basindaki iki kifayetsiz muhteris, tecrübe edilmis ve siyaset çöplügüne yollanmis beceriksizlerdir.Geri dönüstürülemeyecek kadar da zarar görmüslerdir” diye konustu.

“Milletimiz terör örgütü militanlarinin, devlet kadrolarina çöreklenmesine müsaade etmeyecektir”

Türk Milleti’nin PKK’nin iktidara ortak olmasina kapi aralamayacagini dile getiren Yalçin, “Bu oyunlari da, blöfleri de yutmayacaktir. Geçmiste koalisyonlardan çok çekmistir. Çok basliliktan ziyadesiyle mustarip olmustur. Attan indirilip birakiniz esege bindirilmeyi, yayan yapildak yürütülmeye riza göstermeyecektir. Yolda kalmak istemeyecektir. Yokuslarda susamaya evet demeyecektir. Çikmaz sokaga girmeyecektir. PKK’nin iktidara ortak olmasina kapi aralamayacakir. Terör örgütü militanlarinin, CHP’li belediyelerde oldugu gibi, devlet kadrolarina çöreklenmesine müsaade etmeyecektir. Bu arada Cumhur Ittifaki ve MHP; bir yandan zillet ittifakinin asil maksadini kamuoyuna ifsa etmeyi sürdürürken, diger yandan da Türkiye ve dünyanin gündemine odaklanacaktir. Soguk Savas sonrasinda dünya yeniden sekillenme sancilarini yasarken, Türkiye de bölgesel ve küresel bir aktör olarak kendini konumlandirma çabasindadir. Mevcut küresel ortam, Türkiye’ye alabildigine genis bir hareket alani ve sayisiz firsat sunmaktadir. Lakin her açidan büyük bir potansiyele sahip olan Türkiye; artik eski, klasik ve köhne kaliplara sigmamaktadir. Basmakalip siyasi söylemler, klasik ideolojik yapilar; modern çagi ve mevcut konjonktürü okumaya, yorumlamaya yetmemektedir. Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi ve Cumhur Ittifaki da bu gerçek dogrultusunda vücut bulmustur” dedi.

Kaynak: İHA