Koçarli Belediyesi Zabita Ekipleri Göz Açtirmiyor

Koçarli Belediyesi Zabita Müdürlügüne bagli ekipler, Belediye Baskani Nedim Kaplan’in talimati ile ilçede bulunan zincir ve yerel marketlerde fiyat, etiket ve son kullanma tarihi denetimi gerçeklestirdi.

Koçarli Belediyesi Zabita Ekipleri Göz Açtirmiyor
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan açiklanan “Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adimlar ve Enflasyon Tedbirleri” kapsaminda temel gida ürünlerinde Katma Deger Vergisi’nin (KDV) yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesiyle ilgili Resmi Gazetede yayinlanan kararin uygulanmasina yönelik Koçarli’da da denetimler siklastirildi. Karari uygulamayan is yerlerine cezai islemler uygulanirken, zabita ekipleri KDV indirim denetiminin yani sira market raflarindaki ürünlerin son kullanma tarihlerinin kontrollerini de gerçeklestiriyor.

Koçarli Belediye Baskani Nedim Kaplan gerçeklestirilen denetimler ile ilgili yaptigi açiklamada, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in ‘Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adimlar ve Enflasyon Tedbirleri’ tanitim toplantisinda açikladigi KDV indiriminin Resmi Gazete de yayimlanmasinin ardindan ekiplerimize talimat vererek halkimizin yüksek fiyatlara maruz kalmamasi için zincir ve yerel marketlerde KDV denetimlerine ekiplerimiz hiz verdi” dedi.

Baskan Kaplan, marketlerin yüksek fiyat uygulamalarinin önüne geçebilmek için ilçede denetimleri siklastirdiklarini ifade ederek, “Yeni düzenlemeyle yüzde 7’lik bir indirim yapildi. Üstelik KDV’si yüzde 1’e inen ürünler, enflasyon sepetinde ciddi bir agirliga sahip ürünler. Pirinç, makarna, et, çay, kahve, süt ve süt ürünleri yemeklik yaglar, seker ve sekerli ürünler, meyve ve sebzeler, kuruyemisler, bakliyat çesitleri gibi insanlarimiz günlük hayatlarinda sik tükettikleri gidalar. Tüm bunlarda yapilan vergi indirimi ayni zamanda enflasyonla mücadelede önemli bir kazanim anlamina gelmektedir. Bu yüzden de Zabita ekiplerimiz marketlerdeki ürünlerin fahis fiyattan satilabilmesinin önüne geçebilmek, vatandaslarin magduriyetini önlemek ve de son kullanma tarihi geçmis ürünlerin kontrolü amaciyla denetimler gerçeklestiriyorlar. Bu denetimler ekiplerimiz tarafindan sik sik tekrarlanarak hiçbir olumsuzluga izin verdirmeyecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA