Izmir TEM Sube, 30 Ögrenciyi Geziye Götürdü

Izmirli 30 ögrenci, Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele (TEM) Sube Müdürlügü tarafindan ’Mutluluk Günleri 2022 Projesi’ kapsaminda geziye götürüldü.

Izmir TEM Sube, 30 Ögrenciyi Geziye Götürdü
Izmir Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü tarafindan düzenlenen "Mutluluk Günleri 2022 Projesi" projesi kapsaminda ögrenciler, Selçuk Efes Antik Kenti, Sirince ve Bergama Pergamon Antik Kenti gezisi için yola çikmak üzere Izmir Il Emniyet Müdürlügü önünde bulustu. Gezide toplam 30 ögrenci yer alirken, ögrencileri ugurlamaya Izmir Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele (TEM) Sube Müdürü Senol Kurt geldi. Ögrencilerle sohbet ederek, projenin amacini anlatan Kurt, gençlere iyi yolculuklar diledi.

Proje kapsaminda, ögrencilerin sosyal ve kültürel faaliyetler araciligi ile suç odaklarinin eleman temin etme çalismalarindan izole olmalarinin saglanmasi, sosyal ortamlarin sunulmasi ile aidiyet bilincinin olusturulmasi, farkli liselerden ögrencilerimizin bir araya getirilerek ortak yasama kültürünün kazandirilmasi, ön yargilarin, ötekilestirmelerin, ayristirmalarin önüne geçilmesi amaçlandi.

Ögrenciler mutluluk ve heyecanlarini anlatti

Geziye katilan ögrenciler, tarihi yerleri yerinde görmekten ve Izmir Emniyeti’nin bu projeyi düzenlemesinin mutluluk verici oldugunu vurguladi. Geziye katilan ögrencilerden Aysen Rojda Aygül (15), "Çok mutluyum ve heyecanliyim. Çünkü merak ettigim yerlere gidecegiz. Özellikle Efes ve Sirince’ye gidecegiz. Tarih açisindan önemli yerleri ziyaret edecegiz. Bu etkinligin bize bir seyler katacagini, gezerken ögrenecegimizi düsünüyorum. Etkinligi Il Emniyet Müdürlügü’nün düzenlemesi bizlere de ayri bir mutluluk katiyor. Emniyetin daha önce düzenledigi gezileri de medyada görmüstüm. Onlara katilmak da istemistim. Daha sonraki gezilerde de yer almak istiyorum" dedi.

Tarihi yerleri ilk kez ziyaret edecegini söyleyen ögrencilerden Azize Tutulmaz (16) ise "Tarihi yerlere gidecegimiz için çok mutlu ve heyecanliyim. Aslinda ilk kez bu tarz bir geziye katildim. Daha önce buralara hiç gitmedim ve merak ediyordum. Hem geziye katilacagim hem de okulumu temsil ettigim için mutluyum. Ileride hayalim polis olmak ve emniyetin bu etkinligi düzenlemesi de gurur verici" açiklamasinda bulundu. Gezide yer alacak ögrencilerden Emre Kökerci (16) de "Bu proje kapsaminda tarihsel anlamda merak ettigimiz yerleri gezecegiz. Proje adi gibi mutluluk verici oldu bizim için. Bu gezi derslerimiz için de çok güzel olacak" diye konustu.

Kaynak: İHA