Hobi Olarak Basladi Yurt Disina Keklik Ve Sülün Eti Ihraç Ediyor

Bursa’da hobi olarak keklik ve sülün yetistirmeye baslayan kisi simdi yurt disina etlerini ihraç ediyor.

Hobi Olarak Basladi Yurt Disina Keklik Ve Sülün Eti Ihraç Ediyor
10 yil önce fabrikada çalisirken hobi olarak keklik ve sülün yetistirmeye baslayan Suat Köprücü, bu kuslarin üretimini de yapmaya basladi.

Fazla olan keklik ve sülünleri kesip satmaya basladi.

Kuslarin etleri çok fazla talep görünce fabrikadaki isinden ayrilip bu isi yapmaya basladi.

Yilda 12 bin keklik ve sülün üretimi yaparak bunlari kesip etlerini satiyor. Girisimci yurt disindan da büyük talep gören keklik ve sülünden önümüzdeki yil 100 bin adet üretim yaparak satmayi düsünüyor. Temizlendikten sonra 350 ila 500 gram agirliginda gelen keklikler 140 liradan satilirken, 500 ila 900 gram agirliginda gelen sülünler ise 190 liradan alici buluyor. Bu kuslarin etleri bir çok hastalik içinde tercih ediliyor. Tadi yiyenler tarafindan çok begenilen keklik ve sülün etine talep her geçen gün artiyor.

Bu ise hobi olarak basladigini ifade eden Suat Köprücü, "Yetistirdigim keklik ve sülünlere talep fazla olunca fabrikadan ayrilip bu isi yapmaya karar verdim. Simdi yilda 12 bin adet üretim yaparak bunlarin etlerinin satisini yapiyorum. Sadece yurt içine degil yurt disina da gönderiyorum. Bir çok hastalik tedavisi için tüketilen keklik ve sülün eti ayrica lezzetli oldugu içinde tercih ediliyor. Önümüzdeki yil 100 bin adet üretim yapmayi düsünüyorum. Talep çok fazla taleplere yetismekte zorluk çekiyorum. Fiyatlar ise keklik eti adet fiyati 140 lira sülün ise 190 liradan satmaktayim" dedi.

Kaynak: İHA