Erkekler De Kadinlar Kadar Estetige Önem Veriyor

Eskisehir Osmangazi Üniversitesi Kulak Burun Bogaz Anabilim Dali Uzmani Prof. Dr. Cemal Cingi, “Günümüzde erkekler ve kadinlarin burun estetigine ragbeti esitlendi” dedi.

Erkekler De Kadinlar Kadar Estetige Önem Veriyor


Salgin sürecinde burun estetigi ameliyatlarinda eskiye göre taleplerin daha fazla oldugunu belirten KBB Uzmani Prof. Dr. Cemal Cingi, artik maskelerin insan yüzünün birer parçasi haline geldigini ve vatandasin ayna karsisinda çok fazla zaman geçirerek yüzlerinde estetik kusurlar aradigini vurguladi. Insanlarin, burun ameliyatlari basta olmak üzere dudak, çene gibi bölgelerinde de birtakim müdahaleler yapmaya karar verip sonrasinda kendilerini estetik cerrahi uzmanlarinin ellerine teslim ettiklerini ifade eden Cingi, “Maskeler, ameliyat sonrasinda burun ve çevresinde olusabilecek sislik ve morluklari bir ölçüde sakliyor. Ayrica belirtmek istedigim bir durum var ki; günümüzde erkeklerin ve kadinlarin burun estetigine ragbeti esitlendi” diyerek erkeklerinde kadinlar kadar bakimina önem verdigini söyledi.



“Yanaklarin dolgun ve saglikli olmasi, burun estetigine ayri bir güzellik katiyor”

“Eskiden kadinlarin güzel görünmek ve kendilerini daha fazla ön plana atmak gibi bir kaygisi söz konusuyken erkek içinse simdi ki gibi kas ve burun yapilarina önem vermeleri hos gözükmezdi” diye dönem farkini özetleyen Cemal Cingi, su an cinsiyet fark etmeksizin yaptigi estetik ameliyatlarinda, erkek ve kadin sayisinin esit oldugunu belirtti.

Hasta yas gruplarinda ise daha çok üniversitelilerin fazlaligi olusturdugunu dile getiren Dr. Cingi, konuyu su sözlerle sürdürdü:

“Eskisehir, ortalama 50 bin civarinda üniversiteliyi barindiran büyük bir kampüs ve bu insanlarin birçogu yaslari geregi dis görünüsleri basta olmak üzere bakimlarina önem veriyorlar. Estetik müdahalelerde bulundugum yas grubunu tam olarak bu kesim olusturuyor ve gençlerle çalismak hem daha kolay hem de daha zevkli. Çünkü onlardaki sorun sadece burun bölgesinde oldugu için genellikle ciltlerinde de sarkmalar belirgin olmuyor. Ayrica yanaklarin dolgun ve saglikli olmasi, burun estetigine ayri bir güzellik katiyor. Bu durumun haricinde ise ülkemizde çok fazla görülen burun üzerindeki kemik ve kikirdak fazlaligina bagli bir burun kemeri sorunu var. Ama bu hastalarin da tedavisini yapip iyi sonuçlar almak digerlerine göre daha kolay bir sekilde gerçeklesiyor. Çünkü burun bölgesi haricinde baska bir problemle karsilasmiyoruz.”
Kaynak: İHA