DPÜ, Dünyanin En Iyi Genç Üniversiteleri Arasinda

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi, Ingiltere merkezli uluslararasi yüksekögretim derecelendirme kurulusu Times Higher Education (THE) tarafindan hazirlanan Dünya Genç Üniversiteler siralamasina girmeyi basardi.

DPÜ, Dünyanin En Iyi Genç Üniversiteleri Arasinda
Ingiltere merkezli uluslararasi yüksekögretim derecelendirme kurulusu Times Higher Education (THE) tarafindan her yil hazirlanan ve son 50 yilda kurulan üniversiteleri egitim, arastirma, bilgi transferi ve uluslararasi görünüm gibi basliklar altinda belirlenen toplam 13 ölçüte göre degerlendirdi. THE’nin açikladigi Dünya Genç Üniversiteler siralamasinda Türkiye’den aralarinda Kütahya Dumlupinar Üniversitesinin de bulundugu 40 üniversite yer aldi.

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi, Yüksekögretim Kurulunun (YÖK) yayinladigi 2020 yili Izleme ve Degerlendirme Kriterlerinin belirtildigi Üniversite Raporlarinda çesitli basliklar altindaki degerlendirmelerde önemli dereceler elde etti.

YÖK’ün Merkezi bütçe disi öz gelir, döner sermaye, fon ve benzeri gelirlerin yillik bütçeye oranina göre 110 devlet üniversitesinin arasinda 92 üniversiteyi geride birakan DPÜ, 18. sirada kendine yer buldu. Üniversitedeki yabanci uyruklu ögrenci sayisina göre hazirlanan siralamada ise 84 üniversiteyi geride birakan Dumlupinar Üniversitesi, 26. sirada yer aldi.

DPÜ ayrica en yüksek yüzde 10’luk dilimde atif alan yayin sayisina göre 67., Üniversite adresli bilimsel yayinlara açik erisim oranina göre 56., ulusal ve uluslararasi özel veya resmi kurum ve kuruluslar tarafindan desteklenmis Ar-Ge niteligi tasiyan proje sayisina göre 69., Ar-Ge’ye harcanan yatirim bütçesi oranina göre 60., endüstri ile ortak yürütülen proje sayisina göre 66. ve endüstri ile ortak yürütülen projelerin toplam bütçesine göre 61. sirada yer aldi.
Kaynak: İHA