Cenaze Yakinlarini Tasiyan Yolcu Otobüsü Devrildi Açiklamasi 2 Ölü, 27 Yarali

Istanbul’da hayatini kaybeden bir vatandasin cenazesini ve cenaze yakinlarini Trabzon’a ulastirmak için yola çikan yolcu otobüsünün Çankiri D100 karayolunda devrilmesi neticesinde meydana gelen kazada 2 kisi hayatini kaybetti, 3’ü agir 27 kisi yaralandi.

Cenaze Yakinlarini Tasiyan Yolcu Otobüsü Devrildi Açiklamasi 2 Ölü, 27 Yarali
Kaza, Çankiri’nin Kursunlu ilçesi D100 karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Istanbul’da hayatini kaybeden bir vatandasin cenazesini ve cenaze yakinlarini Trabzon’a ulastirmak için yola çikan Istanbul Büyüksehir Belediyesine ait, Seyfettin Yilmaz idaresindeki 34 EHA 508 plakali yolcu otobüsü, kar yagisinin etkili oldugu yolda sarampole devrildi. Kazada otobüste bulunan Hüseyin Irfan Yazici ve Osman Yazici olay yerinde hayatini kaybederken, 3’ü agir 27 kisi yaralandi.

Yaralilar hastaneye kaldirildi

Kazayi gören vatandaslar durumu 112 Acil Çagri Merkezine bildirdi. Ihbar üzerine olay yerine çok sayida saglik, itfaiye, jandarma ve polis ekibi sevk edildi. Kisa süre sonra olay yerine gelen saglik ekipleri tarafindan ilk müdahaleleri yapilan yaralilar, Kursunlu Devlet Hastanesine kaldirildi. Yaralilar daha sonra ambulanslarla Çankiri Devlet Hastanesine kaldirildi. Olay yerinde Cumhuriyet savicisi ve olay yeri inceleme ekipleri tarafindan yapilan ilk incelemelerin ardindan hayatini kaybeden vatandaslarin cenazesi morga kaldirildi.

Kaza sebebiyle D100 Karayolu trafige kapandi. Devrilen tirin vinç yardimi ile kaldirilmasinin ardindan yol trafige açildi.

Kazayla ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA