Brezilya'daki Sel Ve Toprak Kaymasi Felaketinde Can Kaybi 136'Ya Yükseldi

Brezilya’da meydana gelen sel ve toprak kaymasi felaketinde can kaybinin 136’ya yükseldigi açiklandi.

Brezilya'daki Sel Ve Toprak Kaymasi Felaketinde Can Kaybi 136'Ya Yükseldi
Brezilya’nin Rio de Janeiro eyaletinin Petropolis kentinde yasanan sel ve toprak kaymasi felaketinde bilanço agirlasiyor. Sivil Savunma ekiplerinden yapilan son açiklamada, felakette hayatini kaybedenlerin sayisinin 136’ya yükseldigi ve 218 kisinin de kayip oldugu belirtildi. Birçok helikopter, kazi makinesi, arama köpegi ve 500’den fazla itfaiyecinin katildigi arama kurtarma çalismalari devam ederken, itfaiyenin özel arama kurtarma koordinatörü Roberto Amaral, “Aramalari bir an önce bitirmek istiyoruz fakat son kisilere ulasana kadar devam edecegiz” dedi.



“Savas sahneleri gibi devasa bir yikim”

Rusya ve Macaristan ziyaretinin ardindan Brezilya’ya dönerek Petropolis’e giden Devlet Baskani Jair Bolsonaro yaptigi açiklamada, “Savas sahneleri gibi devasa bir yikim gördük” demisti.

Dün yetkililer tarafindan yapilan uyarilarda, kentte halen heyelan riskinin bulundugu ve vatandaslara dikkatli olmalari gerektigi de belirtilmisti. Petropolis Belediye Baskani Rubens Bomtempo dün yaptigi basin toplantisinda, “Bu kadar zamandan sonra canli birini bulmak çok zor” ifadelerini kullanmisti.
Kaynak: İHA