Bakanliktan Is Sagligi Ve Güvenligi Için 7,5 Milyon TL Destek

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi, Madencilik Sektöründe Is Sagligi ve Güvenliginin Gelistirilmesi Projesi (MISGEP) kapsaminda Finansal Destek ve Rehberlik Programi faydalanicisi olan 80 yeralti maden isletmesine sekizinci hibe ödemesini gerçeklestirdi.

Faydalanici is yerlerine aldiklari hizmet karsiliginda Subat ayinda 1,1 milyon TL, sekiz ay toplaminda ise 7,5 milyon TL hibe destegi saglandi. Program kapsaminda finansal destegin yani sira rehberlik destegi ile is sagligi ve güvenligi alaninda isletmelerin kurumsal kapasitelerinin gelistirmesi hedefleniyor. Bu kapsamda Bakanlikça belli araliklarla isletmelere saha ziyaretleri yapilarak yeni ve önleyici yaklasimlarla yeralti kömür ve metal madenlerine rehberlik yapiliyor.

Sehir merkezlerine uzak, jeolojik ve iklim kosullarinin agir oldugu yeralti maden ocaklarina yapilan bu saha ziyaretlerinde yerinde gözlemler yapilarak sahanin ihtiyaçlarina birlikte çözüm üretiliyor. Bakanlik verilen bu finansal destekler ve teknik rehberlik çalismalarinin da katkilariyla yeralti çalisma alanlarinda yüzde 55 oraninda iyilesme saglandigini açikladi.

Bakanligin finansal destek ve teknik rehberlik destegi, 2023 yili Nisan ayina kadar devam edecek.
Kaynak: İHA