Antalya-Konya Karayolu Tirlar Hariç Araç Trafigine Açildi

Iç Anadolu’yu Akdeniz’e baglayan en önemli yol olan Antalya-Konya karayolu tirlar hariç kontrollü bir sekilde araç trafigine açildi.

Antalya-Konya Karayolu Tirlar Hariç Araç Trafigine Açildi
Antalya’yi Konya’ya baglayan Akseki- Seydisehir karayolu üzerindeki 1825 rakimli Alacabel mevkiinde dün saat 20.00 siralarinda kar yagisi basladi.

Kar yagisi nedeniyle tirlarin geçisine izin verilmezken, gece saat 23.00 civarinda ise kar yagisi Akseki ilçesinde de etkili oldu. Kar yagisinin siddetini arttirmasi ve Akseki’nin Yarpuz mahallesinden sonra tipi nedeniyle görüs mesafesi sifira düserek tirlara kapatildi. Tipinin yogunlugunu arttirmasi ve görüs mesafesinin de sifir noktasina inmesi ile birlikte ise gece saat 01.00 civarinda trafik tamamen kapanmisti.

Kar ve tipinin sabaha karsi etkisini yitirmesinden sonra ise sabah 07.00 siralarinda tirlar hariç kontrollü bir sekilde trafige açilan Akseki-Seydisehir karayolu Alacabel’de kar kalinligi yer yer 50-60 santimetreye ulasti. Karayollari Alacabel ve Akseki ekiplerinin trafigin aksamamasi için çok sayida is makinesi ile kar kürüme ve tuzlama çalismalarina devam ediyor.

Akseki Bölge Trafik ekipleri ise tirlar hariç diger araçlarin geçisine kontrollü bir sekilde müsaade ediyor. Uzun araçlar ise dinlenme tesislerine yönlendiriyor. Akseki’nin kirsalda bulunan bazi mahallede kapanan yollarin ise Antalya Büyüksehir Belediyesi ve Akseki Belediyesi ekiplerinin kar kürüme çalismalarinin devam ettigi bildirildi
Kaynak: İHA