15 Gün Içinde Hem Evinden Hem Esyalarindan Oldu, Dünyasi Basina Yikildi

Antalya’nin Serik ilçesinde oturdugu evin ev sahibi tarafindan satildigi haberini alan kadin, bir arkadasinin önerisi ile esyalarini hiç tanimadigi bir kisinin evindeki bos bir odaya tasidi. 15 gün sonra esyalarin emanet birakildigi ev sahibinden gelen "Eve hirsiz girdi" haberiyle neye ugradigini sasiran kadin eve geldiginde esyalari biraktigi odanin bos oldugunu gördü. Dünyasi basina yikilan kadin " 70 bin liralik ev esyam ortada yok. Bana sadece esyalarimdan kalan video oldu ve açip açip izlemek kaldi" dedi.

15 Gün Içinde Hem Evinden Hem Esyalarindan Oldu, Dünyasi Basina Yikildi
Olay, Serik ilçesinde geçtigimiz günlerde yasandi. Antalya’da yasayan Gamze Atar, oturdugu evin sahibi tarafindan baskasina satildigini ögrendi. Yeni ev sahibi kadindan evi bosaltmasini istedi. Bunun üzerine gidecek yeri olmayan kadin, bir arkadasindan yardim isteyerek esyalarini bir yere tasimak istedi. Esyalar kadinin arkadasinin önerisi ile Serik ilçesinde bulunan S.A.’nin evine tasindi. S.A, bir süre sonra arkadasini arayarak eve hirsiz girdigini ve esyalarin çalindigini söyledi.

Eve gelen kadin, esyalarinin yerinde olmadigini görünce hayatinin sokunu yasadi.

“Yillarca emek verdigim bütün esyalarim gitti”

Antalya’da oturdugunu, ev sahibi evi sattigi için acil evi tahliye etmesi gerektigini anlatan Gamze Atar, "Evi bosalttim, esyalari koymam için çok acil bir yer lazimdi. Bunu da arkadasim araciligiyla S.A isimli sahsin evine biraktim. 15 gün sonra esyalarimi almaya gittigimde, çok rahat bir sekilde ‘Eve hirsiz girmis, esyalari çalmislar’ dedi.

Çok kötü oldum, çok yikildim. Yillarca emek verdigim bütün esyalarim gitti. Su an hiç bir sey alamam, 2 arti 1 koltuk takimim, yemek ve yatak odasi takimim, beyaz esyalarim yani hepsi gitti. Bir tane halim bile yok su an” sözlerine yer verdi.

"Bir ben bir kizim bir de su üstümüzde ki kiyafetler kaldi"

Gördükleri karsisinda çok kötü oldugunu belirten Atar, “Yere yigildim kaldim ve polise haber verdim. Karakola gittigimizde ifadesinde yine hirsizlik dedi.

Ben de esyalarin faturasini videosunu her seyi çikartip polise teslim ettim. 70 bin liralik esyalarimdan su anda elimde hiç bir sey kalmadi. Bana sadece kalan video oldu. Bana açip açip izlemek kaldi geriye. 5 yildir birikimimle bu esyalari aldim. Sadece kizim rahat etsin, kizimla kimseye muhtaç olmayalim diye ama benim avucumda elimde her seyimi aldilar su an hiç bir seyim kalmadi. Bir ben bir kizim bir de su üstümüzde ki kiyafetler kaldi" seklinde konustu.



“Geldigimiz de çorabina varincaya kadar hiç bir esyasi kalmamis”

Esyalarin tasinmasinda yardimci olan Sezer Avci ise "Arkadasim beni aradi. ‘Zor durumdayim, evimi bosaltmam gerekiyor. Ev tutacak durumum yok. Esyalarimi bir yere koymam lazim’ dedi.

Ben de bunun üzerine birkaç yeri aradim. S. A. isimli arkadasimi aradim. Esyalari senin eve koyabilir miyiz dedim. ‘Ben zaten yalniz yasiyorum, git bir tane bos oda var oraya kapisini kitle koy’ dedi.

Bunun üzerine arkadasima haber verdim. Sonra kamyonla esyalari arkadasimin evine indirdik koyduk. Kapisini kilitledik, oraya hiç ugramadik. 16 Subat günü arkadasim beni aradi. Ben çalisiyordum. Dedi ki, ‘Eve hirsiz girmis, esyalar çalinmis.’ Ben sok oldum ve arkadasimi aradim. O da Antalya’dan arabaya bindi geldi. Geldigimiz de çorabina varincaya kadar hiç bir esyasi kalmamis” dedi.



“Yani 4 ya da 5 kisi bu olayi planlayip bir yere komple satmislar”

Sahsin kendi esyalarinin çalinmadigini belirten Avci, “Eve hirsiz girmis diyen arkadasimin kendi esyalari duruyor. Benim arkadasimin 70 bin liralik esyalari hepsi gidiyor. Ben esyalar için araci oldum ama keske olmasaydim. Ben kendisine kira isteyip istemedigini sordum. "Gerek yok, dursun burada. Benim ev zaten bos dedi" diye konustu.

Polis çalinan esyalarla ilgili tutanak tutup bulunmasi için çalisma baslatti.
Kaynak: İHA