1 Sandalye Bir Makinayla 5 Çocugunu Büyüttü

Eskisehir’de 30 yildir 10 metrekarelik dükkaninda bir sandalyesi bir makinasi ile biçak bileyen Erhan Erdogan, 5 çocugunu da bu zanaat sayesinde yetistirdi.

1 Sandalye Bir Makinayla 5 Çocugunu Büyüttü
Deliklitas Mahallesi Sicak Sular Sokak’ta esnaflik yapan Erhan Erdogan, gençlik yillarinda basladigi biçak bileme isine 90’li yillardan beri devam ediyor. Uzun yillardir bu zanaatla ugrasan Erdogan, yaklasik 10 metrekarelik bir dükkânda körelmis biçaklara çare oluyor. Bes çocugunu da biçak bileme isi sayesinde büyüttügünü belirten Erdogan, birikiminin ana kaynaginin, biçak bileme zanaatindaki yetenegi oldugunu söyledi.

Özellikle Kurban Bayram’larinda oldukça yogun oldugunu söyleyen biçak ustasi Erhan Erdogan, vatandasin kurban kesmeden önce mutlaka biçaklarini biletmeleri gerektigini dile getirdi.

“Biçak bilerken gözümü yumayim elimi kesmeden bilerim”

Nadiren de olsa elini kestigini söyleyen Erdogan, uzun zamandir bu isi yaptigi için yasadigi yaralanmalarin çok ciddi olmadigini belirtti.

Erdogan, “Bir iki biçakla basladiktan sonra 90’li yillardan beri biçak üzerine çalisiyorum. 30 yildir biçak bilemeye devam ediyorum. Kurban bayramlarinda islerimiz çok yogun oluyor. Bu zamana kadar yaptigim birikimlerin ana kaynagi bu dükkân. Bes çocugumu da bu dükkân sayesinde yetistirdim, hayatlarimizi buradan yürüttük. Biçak bileme zanaati gidebildigi yere gidecek. Allah bize ne kadar ömür verirse devam edecek. Arada elimi kesiyorum ama uzun zamandir bu isi yaptigim için nadiren oluyor. Benim elimin her seye yatkin bir yönü var. Biçak bilerken gözümü yumayim elimi kesmeden bilerim” dedi.

Kaynak: İHA