Yenimahalleliler Tiyatro Festivali'nde Bulustu

Irfan Kangi’nin yönettigi “Emlakçiyi Beklerken” adli tiyatro oyunu, Yenimahalle Belediyesi Tiyatro Festivali’nde tiyatroseverlerle bulustu.

Yenimahalleliler Tiyatro Festivali'nde Bulustu
Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar’in ev sahipliginde Nazim Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde sahnelenen oyunda konuklar, anormal karakterlere sahip komsularin basindan geçen olaylara taniklik etti. Sahnelenen oyunda sevilen tiyatrocular Yasemin Yalçin, Ilyas Ilbey, Ziya Kürküt, Cenk Tunali, Kahraman Sivri, Sertaç Akkaya, Melek Sahin ve Eylül Ilbey bir araya geldi. Düzenbaz bir emlakçi olan Suayip Dal’in basindan geçen olaylarin anlatildigi 2 perdelik oyun konuklari kahkahaya bogdu.

Izleyicilerin büyük begenisini kazanan oyun sonrasinda usta oyunculara çiçek vererek tesekkür eden Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar, “Tiyatro, insan için çok önemli bir sanat dalidir. Yenimahalle’de sanati, kültürü ve müzigi yasatmaya çalisiyoruz. Subat ve Mart aylari boyunca ilçe sakinlerimiz tiyatroya doyacak. Bugün 2 bin kisilik salonumuz doldu. Kapidan dönmek zorunda kalan, yogunluk sebebi ile salona giremeyen vatandaslarimiz için oyun 1 Mart’ta tekrar sahnelenecek” dedi.

Festival kapsaminda 24 Subat’ta “Samanyolu’nu Bilir misiniz?”, 28 Subat’ta “Agaçlar Ayakta Ölür”, 1 Mart’ta “Emlakçiyi Beklerken”, 3 Mart’ta “Ahududu”, 10 Mart’ta “Kalpten Kalbe”, 12 Mart’ta “Singir Singir Beyoglu”, 16 Mart’ta “Hos geldin Boyaci”, 25 Mart’ta “Baba Kiz Müjdat Gezen” oyunlari ücretsiz olarak sahnelenecek.
Kaynak: İHA