Viransehir Sehitleri Mezari Basinda Anildi

Sanliurfa’nin Viransehir ilçesindeki adliye lojmanlarina 17 Subat 2017 tarihlerinde bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldirisinda sehit düsen Çarsi Mahalle Bekçisi Ibrahim Kete ile adliye personelinin çocugu Ahmet Oktay Günak’in sehadet yildönümü münasebetiyle anma programi düzenlendi.

Viransehir Sehitleri Mezari Basinda Anildi
Sanliurfa Cumhuriyet Bassavcisi Önder Yeniçeri ile birlikte sabah saatlerinde Viransehir’e giden Vali Abdullah Erin, Viransehir Adliyesini ziyaret etti, sehitler için adliyede olusturulan ani kösesine çiçek birakti. Sehit Ibrahim Kete’nin ailesi ile burada görüsen Vali Erin ve beraberindekiler, Viransehir Cumhuriyet Bassavcisi Aydin Tuncay’in makamdaki agirlamasinin ardindan sehidin kabrini ziyaret etti.

Sehit Ibrahim Kete’nin kabrine çiçek birakilmasi, Kur’an-i Kerim tilaveti ve yapilan dualarin ardindan Sehit Ibrahim Kete Ilkokulunu ziyaret eden Vali Erin, burada çocuklarla sohbet etti. Okul ziyareti sonunda sehit Ibrahim Kete’nin ailesine Türk Bayragi ve Kur’an-i Kerim hediye eden Vali Erin, aile ile hatira fotografi çektirdi.

Vali Erin ve beraberindekiler, Viransehir’deki programin ardindan Sanliurfa Asri Mezarligindaki Sehit Ahmet Oktay Günak’in kabrini ziyaret etti. Henüz 11 yasinda iken sehadet serbeti içen Ahmet Oktay Günak’in kabrine çiçek birakilmasi ve yapilan dualardan sonra Vali Erin ve beraberindekiler, sehidin ailesini evinde ziyaret etti. Aileye Kur’an-i Kerim ve Türk bayragi hediye eden Vali Erin, sehidin kardeslerini de çesitli oyuncaklarla sevindirdi.
Kaynak: İHA