Vali Karadeniz Açiklamasi 'Tüm Okullarda Kamera Sistemi Kurmamiz Gerekiyor'

Manisa Valisi Yasar Karadeniz, ildeki bazi okullarda sadece kayit yapan kamera sistemi oldugunu bazi okullardaki kamera sisteminin ise kent güvenlik sistemine entegre oldugunu söyleyerek, tüm okullara kamera sisteminin kurulmasi ve bu sistemin alarm sistemi ile desteklenmesi gerektigini ifade etti.

Vali Karadeniz Açiklamasi 'Tüm Okullarda Kamera Sistemi Kurmamiz Gerekiyor'
Manisa’da 2021-2022 egitim ögretim yilinin ilk döneminde okullarda alinan güvenlik tedbirleri uygulamalarinin degerlendirildigi ve egitim ögretimin ikinci döneminde alinacak olan yeni güvenlik tedbirlerinin görüsüldügü toplanti Vali Yasar Karadeniz baskanliginda gerçeklestirildi.

Yunusemre Millet Çarsisinda gerçeklestirilen toplantiya Vali Yasar Karadeniz’in yani sira Vali Yardimcilari H. Volkan Köksal, Aydin Memük, Sehzadeler Kaymakami Cemal Hüsnü Çaykara, Yunusemre Kaymakami Atilla Kantay, Il Jandarma Komutan V. J. Kd. Albay Ibrahim Enver Sungur, Il Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Il Milli Egitim Müdürü Mustafa Dikici, okul müdürleri, okul aile birligi baskanlari ve ilgililer katildi.

Toplanti Kadin Destek Uygulamasi (KADES) ile Uyuma Harekete Geç uygulamalarina iliskin katilimcilara sunum esliginde bilgi verilmesi ile basladi.

Toplantida konusan Vali Yasar Karadeniz, toplantinin, egitim ögretimin birinci döneminde alinan kararlari ikinci dönem daha kapsamli bir sekilde degerlendirip hareket etmek amaciyla yapildigini belirterek, “Konustugumuz, kararlastirdigimiz ya da ülke genelinde devlet olarak bizlerden yapilmasi beklenen hususlari birinci elden duymamiz bizim için önemli. Sizlerin de bizlere iletecegi hususlar varsa bunlari da bire bir sizlerden almak adina böyle bir toplantiyi öngördük. Toplantimiza KADES uygulamasinin tanitimi ile basladik. Çünkü sizler sahadasiniz. Manisa’nin her bir mahallesinden ögrenciler vasitasiyla da tüm evlere ulasabilecek durumdasiniz. Okul müdürlerimiz, rehber ögretmenlerimiz ve sinif ögretmenlerimizin dikkati ve bazi bilgileri ögrencilerden almasi sayesinde basta aile içi siddet, cinsel istismar, çocuga kötü muamele ve buna benzer birçok farkli suçun tespiti yapilabiliyor. Dolayisiyla sizlerin bu konuda dikkati ve hassasiyeti oldukça önemli” dedi.



“Amacimiz güvenli bir egitim”

Amaçlarinin ’Çocuklarin güvenli ve huzurlu bir sekilde yetistirilmesi ve onlarin devlete üretken, ahlakli, iyi bir vatandas olarak yetismelerini saglamak’ oldugunu kaydeden Vali Karadeniz, “Okullarimizda ve çevresinde güvenligi saglamak hepimizin görevi. Okul güvenligi dedigimizde güvenlik kavrami sadece okulun içi için geçerli degil. Ögrencimizin evinden servise bindigi andan itibaren okula intikali, okulda geçirdigi süre ve tekrar servise binerek evine ulasip ailesine teslim edilinceye kadar geçen süreci ifade eder. Özellikle okul idarecilerimizin bu süreçleri birebir takip etmesi gerekiyor. Servis araçlarinin da kendi üzerlerine düsen görevi simdiye kadar oldugu gibi bundan sonra da hassasiyetle sürdürmesi gerekiyor. Ama emniyet kemeri takilmasi konusu ilimizde maalesef önemli bir sorun. Özellikle trafik görevlilerimize sunu ifade ediyorum; eger emniyet kemerinin takilmasi konusunda bir sikinti varsa uyari üzerine yine degisiklik olmuyorsa yasal yaptirimi uygulamaktan kesinlikle çekinmeyin. Amacimiz kimseye ceza yazmak degil. Amacimiz çocugumuzun güvenli bir sekilde okuldan eve-evden okula ulasmasini saglamak. Bunu saglamak da herkesin görevi” diye konustu.



“Tüm okullarda kamera sistemi kurmamiz gerekiyor”

Okullardaki kamera sistemine de deginen Vali Karadeniz, bazi okullarda sadece kayit yapan kamera sistemi oldugunu bazi okullardaki kamera sisteminin ise kent güvenlik sistemine entegre oldugunu söyleyerek, Manisa’daki tüm okullara kamera sisteminin kurulmasi ve bu sistemin alarm sistemi ile desteklenmesi gerektigini ifade etti.

Uyusturucu ve bagimlilik konusuna da dikkat çeken Vali Karadeniz, “Uyusturucu ve bagimlilik konusu maalesef okullarimizla iliskilendirilerek gündeme getirilmeye çalisiliyor. Bagimlilik sorunu, su ana kadar yaptigimiz çalismalar ve bize gelen ihbarlara bakildiginda çogunlukla okul çaginda olan ancak okulu birakmis gençlerimiz arasinda mevcut. Dolayisiyla bizim ne yapip edip ögrencilerimizin okula devamini saglamamiz lazim. Ortaokul ve lise çagindaki ögrencilerimiz eger okuldan kopuyorlar ise belki bir kismi bagimlilik belki de baska suça karisma seklinde olumsuzluklarin yasanma ihtimali okula devam eden ögrencilere göre çok daha fazla. Onun için çocuklarimizin okula devamini saglamak, bu anlamda yasayabileceklerinin önüne geçmek, bu konuda yapacagimiz mücadelenin önemli bir parçasi olacaktir” seklinde konustu.

Vali Yasar Karadeniz’in konusmasinin ardindan toplantida 2021-2022 egitim ögretim yilinin ilk döneminde okullarda alinan güvenlik tedbirleri ve faaliyetleri degerlendirilerek alinacak olan yeni önlemlerin planlamasi yapildi.
Kaynak: İHA