Ugur Erdener Açiklamasi 'Pekin Kis Olimpiyatlari Dünyada En Güvenli Ortami Sagladi'

Uluslararasi Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Baskani Ugur Erdener, bir saglik uzmani olarak, Pekin Kis Olimpiyatlari’nda kurulan kapali döngü sisteminin dünyada salgina karsi en güvenli ortami sagladigini belirtti.

Uluslararasi Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Baskani Ugur Erdener, Pekin Kis Olimpiyatlari’nda salgina karsi alinan tedbirlerin kendisinde derin izlenim biraktigini söyledi.

Erdener, bir tip uzmani bakisiyla COVID-19 salgini dünya genelinde yayilmaya devam ederken, Pekin Kis Olimpiyatlari’nda uygulanan kapali döngü sisteminin dünyada en güvenli ortami sagladigini ifade etti.

Kis Olimpiyatlari’nda saglik hizmet çalismalarina birçok seçkin uzmanin katildigini dile getiren Erdener, bu nedenle saglik hizmetlerinin en kisa sürede yerine getirildigine isaret etti. Tesislerin kalitesine ve yaris bölgelerindeki rahat ortama hayran kaldigini söyleyen Erdener, Çin’in olimpiyat tesislerinin insasi ve olimpiyatlardan sonra bu tesislerin isleyisi hakkinda çok basarili olduguna dikkat çekti.

Baskan Ugur Erdener, "2008 Pekin Yaz Olimpiyatlari için insa edilen Ulusal Su Sporlari Merkezi, bu kis olimpiyatlarinda curling yarislarina ev sahipligi yapti. Tesislerin kullanimi çok verimli. Kayakla atlama yarislarinin düzenlendigi tesis de eski bir sanayi bölgesinde çevreye dost yöntemle yapildi, çok çekiciydi" seklinde konustu.

Pekin Kis Olimpiyatlari’na katilmak üzere ocak sonunda Çin’e gelen Erdener’in, kapanis töreninden sonra Türkiye’ye dönmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA