Tour Of Antalya, Karbon Emisyonunu 2022 Yilinda Ciddi Oranda Düsürdü

Antalya’da 10-13 Subat 2022 tarihleri arasinda ‘Iklim Degisikligi Farkindaligi’ temasiyla gerçeklestirilen profesyonel yol bisikleti yarisi Tour of Antalya powered by AKRA, hibrit araçlar alaninda önemli bir is birligine imza atarak karbon emisyonunu ciddi oranda düsürdü.

Tour Of Antalya, Karbon Emisyonunu 2022 Yilinda Ciddi Oranda Düsürdü
Bisikletçileri parkur içinde takip edebilen peloton araçlarini 12 adet hibrit araç ile degistiren Tour of Antalya powered by AKRA; böylece toplamda, araç basina yaklasik 700 km’lik yolculuklari hibrit araçlarla yapmis oldu.

Dünyanin sürdürülebilir gelecegine dikkat çekmek için 2022 yili temasini “Iklim Degisikligi Farkindaligi” olarak seçen Tour of Antalya, böylece doganin korunmasi için katma deger olusturmus oldu. Çevre dostu araçlar için tüm markalardan önce, 1970’li yillarda çalismalarina baslayan Toyota; karbon emisyon oranini 2050 yilinda, 2010 yilina göre yüzde 90 oraninda düsürme vizyonundan hareketle Tour of Antalya’nin temasina destek saglamis oldu.

Iklim degisikligi farkindalik sürüsü, milyonlarca kisiye farkindalik olusturdu

Temasi çerçevesinde özel bir etkinlige de imza atan Tour of Antalya 2022, 13 Subat 2022 Pazar günü gerçeklestirdigi Iklim Degisikligi Farkindalik Sürüsü’nde Gençlik ve Spor Bakani Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu, Antalya Valisi Ersin Yazici ve Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek’i de agirlamis, bu sürüs sayesinde bisikletin alternatif bir ulasim araci olmasi gerektigi mesajini milyonlarca kisiye ulastirmisti.

Tour of Antalya, bu yil ilk kez Birlesmis Milletler Genel Kurulu’nda dünya liderleri tarafindan kabul edilen Birlesmis Milletler Kalkinma Programi - UNDP’nin “Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlari”ni da sahiplenmisti. Organizasyon, 17 maddeden olusan “Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlari”nda “Saglikli ve Kaliteli Yasam” (madde 3), “Temiz Su ve Sanitasyon” (madde 6), “Sürdürülebilir Sehirler ve Topluluklar” (madde 11), “Sorumlu Üretim ve Tüketim” (madde 12) ve “Iklim Eylemi” (madde 13) maddelerine dikkat çekmisti.
Kaynak: İHA