TOKI'den Izmir'de Üst Gelir Grubu Için Konut Üretilecegi Iddialarina Iliskin Açiklama

Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI), Karaburun Belediye Baskani Ilkay Girgin Erdogan’in Izmir Karaburun’da üst gelir grubu için konut üretilecegi iddialarina iliskin açiklama yapti.

Karaburun Belediye Baskani Ilkay Girgin Erdogan’in son günlerde bazi basin yayin organlarinda yer alan Izmir Karaburun’da TOKI tarafindan üst gelir grubu için konut üretilecegi iddialarina iliskin TOKI tarafindan yazili bir açiklama yapildi. Açiklamada, “Izmir ili Karaburun ilçesi Iskele ve Merkez mahallelerinde toplam 216 bin 540 metrekare yüzölçümlü tasinmaz idaremiz mülkiyetindedir. 3194 sayili Imar Kanunu ve ilgili yönetmeliklerinde imar planlarinin hazirlanmasi ve yürürlüge konulmasi ile ilgili ilkeler belirlenmistir. Bu kapsamda söz konusu tasinmazlar için ilgili tüm kurum ve kuruluslardan görüsler talep edilmis, görüsler henüz tamamlanmamis, dolayisiyla herhangi bir planlama ve projelendirme süreci baslatilmamistir. Idaremizce Türkiye genelinde yürütülen bütün çalismalarda oldugu gibi Karaburun’da mülkiyetimizde bulunan tasinmazda da yatay mimari esas alinarak, kurumlardan gelecek görüsler, çevre yapilanma kosullari, planlama yapilirken uyulmasi gereken standartlar göz önünde bulundurularak çalismalar yürütülecektir” denildi.

“Kurumsal amaçlarimizdan biri de konut sektörünü örnek uygulamalarimizla disipline etmektir”

TOKI’nin öncelikle dar ve orta gelirli vatandaslarin sosyal konut ihtiyaçlarinin karsilanmasi ile deprem bölgelerindeki konutlarin yapimi çalismalari hedefinin bir motivasyon kaynagi oldugu belirtilen açiklamada, “Kurum olarak 2985 sayili Kanun’un verdigi yetki ve sorumluluk, kalkinma ve eylem planlarinin öngördügü çerçevede öncelikle dar ve orta gelirli vatandaslarimizin sosyal konut ihtiyaçlarinin karsilanmasi ile deprem bölgelerindeki konutlarin yapimi yönündeki bu çalismalarimizi sürdürme hedefi, idaremizin önemli bir motivasyon kaynagidir. Ayrica Türkiye genelinde konut üretiminde az katli, yatay mimariyi esas alan, güvenli, saglikli ve çevresiyle bütünlesen projeler gelistirilmesindeki hassasiyetimiz de devam etmektedir. Kurumsal amaçlarimizdan biri de konut sektörünü örnek uygulamalarimizla disipline etmektir. Bu amaçla son yillarda üretim payimizi yüzde 8’lerden yüzde 14’lere yükselttik. Konuta erismekte zorluk çeken vatandaslarimizi ev sahibi yapabilmek amaciyla bir görev bilinciyle hareket ettik. Altyapisiyla, üstyapisiyla Izmir’imize yakisir, depreme dayanikli, güvenli, kaliteli olarak Salhane, Manavkuyu, Mansuroglu ve Bayrakli’da yerinde dönüsüm projeleri gerçeklestirmekteyiz. Gerek Bayrakli rezerv konut alaninda yaptigimiz kalici konutlar, gerekse Izmir Çesme Reisdere’de, Mugla’da, Manavgat’ta olmak üzere ülkemiz genelindeki yatay mimari anlayisina uygun olarak yapilan konutlar vatandaslarimizin takdir ve teveccühünü kazanmistir” ifadelerine yer verildi.



“Halkimiza hizmet edermis gibi görünmek isteyenler projelerimize destek vermek yerine baltalamaya çalismaktadirlar”

Açiklama söyle devam etti:

“Ancak kendi ilçe vatandaslarina barinma dahil her türlü belediye hizmeti sunmak yerine yapay gündemler olusturarak halkimiza hizmet edermis gibi görünmek isteyenler, konusulacak herhangi bir hizmeti bulunmasa gerek ki uygulamalariyla vatandaslarimizin takdirini kazanmis olan sdaremiz çalismalarinda projelerimize destek vermek yerine baltalamaya çalismaktadirlar. Son olarak da Karaburun’da henüz herhangi bir planlama ve projelendirme süreci baslatilmamis, idaremiz mülkiyetindeki tasinmazla ilgili olarak ilgili kurumlardan gelecek görüsler, çevre yapilanma kosullari, planlama yapilirken uyulmasi gereken standartlar göz önünde bulundurularak ve yatay mimari esas alinarak yürütülecek çalismalarimiza yönelik olarak simdiden yapilan algi operasyonlariyla çesitli olumsuz açiklamalarda bulunmak suretiyle tek derdi vatandasinin sicak bir yuvaya kavusmasina imkan saglamak olan sdaremizin gerçeklestirecegi uygulamalari engellemeye çalismaktadirlar. Süreç bu durumdayken belediye baskani tarafindan yapilan açiklamayla kamuoyunun gerçek disi bilgilerle yanlis düsüncelere sevk edilmesinin dogru olmadigi, spekülatif amaçli, kurumu yipratmayi hedefleyen haberlere itibar edilmemesi hususu kamuoyuna saygiyla duyurulur.”
Kaynak: İHA