Süleyman Çelebi Yilinda Sultanbeyli'de 'Vesiletü'n Necat' Programi

UNESCO tarafindan, 2022 yili Süleyman Çelebi senesi ilan edildi. Sultanbeyli Belediyesi de Cihannüma Dayanisma ve Isbirligi Dernegiyle birlikte; Süleyman Çelebi’nin Mevlid-i Serif’inden siirler aksami düzenledi.

Süleyman Çelebi Yilinda Sultanbeyli'de 'Vesiletü'n Necat' Programi


Sultanbeyli Belediyesi, Süleyman Çelebi’nin vefatinin 600. yil dönümü vesilesiyle 2021-2022 yili kültür-sanat sezonunu Süleyman Çelebi senesi olarak belirlemisti. Birçok kültürel faaliyete imza atan belediye; sezon içerisinde Süleyman Çelebi anisina birçok etkinlik yapti. Simdi de birçok ismin katilimiyla ‘‘Süleyman Çelebi Vesiletü’n Necat” konulu siir aksami düzenledi.

Gerçeklestirilen programda; Süleyman Çelebi’nin Mevlid-i Serif’inden siirler okundu. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen etkinlige; Ibrahim Sadri ‘‘Allah Adi Bahri’’, Selahattin Kocaaslan ‘‘Hak Teala Bahri’’, Nur Haktan ‘‘Veladet Bahri’’, Niyazi Gedik ‘‘Merhaba Bahri’’, Ismail Halis ‘‘Dua ve Münacaat Bahri’’, Talha Bora Öge ‘‘Miraç Bahri’’, Emrullah Uzun ‘‘Vefat Bahri’’, M. Hadi Duran ‘‘Kaside ve Dua’’ konularinda siirler okuyarak katki sundular.

Konuyla ilgili degerlendirmede bulunan Sultanbeyli Belediye Baskani Hüseyin Keskin, ‘‘Vefatinin 600’üncü yilinda Kültür ve Sanat Sezonumuza Süleyman Çelebi’nin adini verdik. Bu vesile ile bu yil içerisinde tematik programlar gerçeklestiriyoruz. UNESCO tarafindan da Süleyman Çeleni yili ilan edildi. Bu anlamda bu aksam ülkemizin kiymetli sanatçilariyla mevlidi serifi siir formunda misafirlerimize dinletmis olduk. Katilan bütün sanatçi dostlarimiza ve misafirlerimize tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA